Sedat Kuşulay / Kermeste Kadın Destekleme Merkezlerinde çalışan bayanlar tarafından yapılan süs eşyası, geleneksel kıyafet, tablo ve çeşitli yemekler gelen ziyaretçilere sergilendi.
Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi Sergi Salonunda düzenlenen kermesin açılışını Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna ve Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yaptı. Açılışın ardından salona geçen Vali Tuna, eşi Pervin Tuna ve Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kermesi gezdi.
Konu hakkında açıklamada bulunan Vali Güngör Azim Tuna, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen kermesin ciddi bir anlamda maddi bir geliri olmasa da örnek olması açısından güzel bir etkinlik olduğunu belirtti.
Böyle etkinliklerle elde edilen miktarla büyük yaralara mehlem olduğunu ifade eden Vali Tuna, "Devletimiz bu aileleri hiç bir zaman mağdur etmiyor. Çoğu aileler kendilerine yapılan yardımları geri çeviriyor. Buna rağmen yinede yardımlaşma bilincini yaymak amacıyla bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmalıyız" dedi.
'Önemli olan yardımlaşma duygusunun yaygınlaşmasıdır' diyen Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Kadın destek merkezimizde çalışan bayanların yapmış olduğu el emeği göz nuru hazırlamış olduğu ürünleri buraya getirip sergilediler. Önemli olan maneviyatı yükseltmektir. Devletimiz şehit ailelerine gereken desteği veriyor ama böyle etkinliklerle toplum dayanışması güzel bir davranış olmuştur" şeklinde konuştu.