Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 4.doz Covid-19 aşısı yaptırarak toplumda farkındalık oluşturmak adına vatandaşları aşıya davet etti. Covid-19'a karşın maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatan Başkan Özyavuz, pandemiyle birlikte gelen sıkıntılı günlerin ancak aşı olarak aşılabileceğine bir kez daha dikkat çekti. Günlük Koronavirüs Tablosu'nda hala vaka ve can kayıpları sayısının çok yüksek olduğunu hatırlatan Başkan Özyavuz, alacağımız önlemlerle vaka sayı artış hızını engelleyebileceğimizi, yaptıracağımız aşılarla da can kayıplarının önüne geçebileceğimizi söyledi.
Harran İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerince Harran Belediyesi Hizmet Binası'nda kurulan mobil aşı noktasında tüm vatandaşlara aşı hizmeti sunulduğunu ifade eden Başkan Özyavuz, iş ve işlemleri için Belediye Hizmet Binası'na gelen vatandaşları teker teker aşı olmaları konusunda ikna çalışmaları neticesinde aşı olmalarını sağladıklarını belirtti. Aşı çalışmalarının ilçe genelinde başarıyla yürütülmeye devam edildiğini kaydeden Başkan Özyavuz, toplumda Covid-19 aşısı konusunda farkındalık oluşturmak adına çağrısını da yineleyerek, aşıya ulaşımın çok kolay olduğuna da dikkat çekti. Başkan Özyavuz, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi üzerine kendisinin de 4.doz Covid-19 aşını yaptırdığını, hemşerilerinden de bu noktada ricasının belirlenen takvim doğrultusunda tüm herkesin Covid-19 aşısını yaptırmaları olduğunu kaydetti.
Maske, mesafe ve hijyen kurallarından dan ödün verilmemesi gerektiğini hatırlatan Başkan Özyavuz, bir an önce pandeminin sona ermesi ve eski sağlıklı günlerimize tekrar dönebilmemizi temenni ettiklerini ifade etti.