Haber Merkezi / 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının bitimine doğru öğrenci ve personele yönelik, bir yılın stresini atma ve öğrencilerin final sınavları öncesinde fiziksel ve psikolojik olarak sınava hazırlanmaları için yapılan spor etkinliklerinde, basketbolda Mühendislik Fakültesi, voleybolda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, salon futbolunda ise Döner Sermaye Daire Başkanlığı birinci oldular.
BESYO Spor Salonunda düzenlenen törende, dereceye giren takımlara kupalarını, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın verdi.
Kupa töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur şiarıyla yola çıkarak Üniversitemiz bünyesinde böyle bir spor faaliyeti düzenlenmesi önemlidir. Öğrencilerimiz ve personelimiz arasında bir kaynaşma olması açısında da önemli bir faaliyet oldu. Burada sporun kardeşlik ruhundan sapmadan dereceye girmiş olan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Amaç barış ve kardeşlikse kaybeden takım yoktur. Onun için bu turnuvaya katılım gösteren tüm takımları kutluyorum" diye konuştu.
Düzenlenen spor etkinliklerinde emeği geçen bütün idari akademik personel ve öğrencilere teşekkür eden Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Fethi Şanda; "Öğrencilerimize barınma, yemek gibi faaliyetlerin yanında kültürel ve spor etkinliklerinde de elimizden geldiğince en iyi hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu tür faaliyetlerin daha geniş kapsamlı yapmak için şimdiden hazırlıklara başladık. 'Spor dostluktur, spor barıştır, kardeşliktir' felsefesinden yola çıkarak Üniversitemiz bünyesinde yer alan öğrencisinden idarecisine kadar herkesi bu dostluk, barış ve kardeşlikte buluşturmak için gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır. Önümüzdeki yıl daha büyük ve daha kapsamlı spor etkinlikleri yapılacağı müjdesini şimdiden vermek istiyorum" dedi.
Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile ortaklaşa düzenlenen spor etkinlikleri, 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında Osmanbey Kampüsünde yapıldı. Voleybol, basketbol, salon futbolu, tenis, yüzme, masa tenisi, bisiklet yarışı ve çeşitli eğlenceli oyunlar ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında etkinlikler yapıldığı turnuvalarda, yaklaşık 50 takım ve 1000 öğrenci mücadele etti.