İshak Polat/ Hasan Kaytan yaptığı sunumda, "Hayatımda sürekli iyiyi takip edip, örnek alarak yaşadım, 22 yaşında gerçekleştirdiğim yurtdışı ziyaretim, babamın emekli ikramiyesini bana ikram ederek ciddi bir sorumluluk yüklemesi, hayatımdaki dönüm noktam oldu. Bu beni başarıya ulaşmak için kamçıladı. Bağımsız ticaret hayatına, babamın emekli ikramiyesiyle başladım. Yüküm çok ağır idi ama inancım ve hedefim olduğu için taşıyabiliyordum. Ben 12 yaşında istemenin, hayal etmenin, hedef belirlemenin gücüne inandım ve 19 yaşında Ulus’ta para kazanmaya başladım 22 yaşında ilk yurtdışı seyahatim ile girişimci oldum." dedi.

Yaptığı sunumda çocukluğuna ilişkin anılarına da yer veren Hasan Kaytan, "Çocukluğum Şanlıurfa’da geçti ve daha 12 yaşında ticaret hayatını gözlemledim. 11 çocuklu öğretmen bir babanın beşinci çocuğu olarak öğretmen maaşı ile payıma düşen mütevazı bir hayat yaşadım. Çocuk yaşımda bana, ‘Ne olacaksın?’ diyenlere, şaka ile karışık “İthalat, ihracat ve bilumum ticaret yapacağım” şeklinde yanıt verirdim. Küçükken Urfa’da, Kapaklı Pasajı denilen bir yer vardı ve ben orada çıraklık yapardım. Oradaki büyüklerimin Dubai, Arabistan ve Çin’e gidip gelmelerine, uçağa binmelerine, giydikleri takım elbiselerine bile özenirdim. Hep ithalat ve ihracat şirketimin olmasını hayal ederdim; Sanırım o özenti, bende biraz tutkuya dönüştü. Çok şükür gerçekleştirdim. Şu an inanmayanlar olabilir ama para kazandığım için değil, hayallerime inandığım ve bunu gerçekleştirdiğim için çok mutlu bir hayat yaşıyorum” diyerek gençlere hayallerine inanmalarını ve hayallerinin peşinden gitmelerini söyledi.

Başarılı olmak için motive olmuş bir iş planı ve inanmışlık gerekli olduğunun altını çizen Hasan Kaytan sözlerine devamla; "Şu anda benim eski personellerimden en az 10 tanesi kendi firmasını kurmuş. Bizlerden aldıkları destek ile sektörde ilerlemeye çalışıyorlar. Bu arkadaşlar zaten bizlerle birlikte bilgi birikim ve tecrübe kazanmış isimler. Onlarla birlikte zaten iş geliştirmeye ve inovasyonun gücüne inandık. Bu bize başarıyı kısa sürede getirdi. Profesyonel veya kendisini geliştirmeye odaklanmış arkadaşlarla çalışıyoruz. Başarı samimiyetle gelir. Genç girişimci olarak attığımız her adımda hedeflerimize ulaştık. Ve bu yeni hedefler belirlememize neden oldu. 5 yıllık hedeflere 3 yılda ulaştık, 3 yıllık hedeflerimize 1 yılda ulaştık. Kendim ile beyin fırtınası yaparak Üretim tesis alanımızı sürekli büyütüp elektrik sektörüne pano üretimi de ekleyerek bir zincir oluşturduk. Kurmuş olduğum firmalar ile birlikte ülkemizdeki elektrik dağıtım şirketlerinin en genç ve en büyük tedarikçilerinden biri olduk. Ve bu bize 40 yaş altı işadamı listesinde 3 defa yer almamızı sağladı. Önümüzdeki yıl ulaşmayı hedeflediğimiz ciro’yu önceden yakaladık. 2023 yılı içinde 5.000 m2 fabrikamızı devreye alacağız, şalt ürünleri üretimiyle ilgili tesisimizi devreye koyacağız. Bir bakıma hedeflerimiz için buna mecbur kaldık.

Bunları anlatmamın sebebi var. Tabi ara sıra gündeme geliyoruz sosyal medya, medya, gazete, video vs. insanlar takip ediyor bizleri. Başarıya aç insanlar var. Bunları anlatmamın sebebi onları kamçılamak yapabilecekleri işe inanmalarını istiyorum." dedi.

Program sonrası öğrencilerin sorularını cevaplandıran Hasan Kaytan; Zor zamanlar güçlü insanlar çıkarıyor. İşbirliği ile bilginin ve öğrenmenin gücüne açık olmalarını istiyorum, okul haricinde alanlarında mesleki gelişim için, firma veya kuruluşta çalışmaları lazım, üst düzey yöneticiler ile çalışarak düşüncelerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmalarına inanmaları gerekiyor” dedi.