Haber Merkezi / Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen hain darbe kalkışmasının 5. yılı, aynı zamanda Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Baydilli mesajında hainlere karşı kahramanca mücadele eden milletin zaferinin her zaman gündemde olacağını kaydetti.

Başkan Baydilli mesajında şunları ifade etti:

'Tam 5 yıl önce sıcak bir gecede vatanımıza göz diken hainlerin darbe kalkışmasına aziz milletimiz canını ortaya koyarak tüm dünyaya vatan sevgisi dersi verecek bir kahramanlıkla karşılık verdi. 15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin tarihte olduğu gibi vatan toprakları için korkusuzca şehadete yürüdüğü, hainlerin oyunlarını Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde meydanlara dökülen milletin bozduğu bir gece olarak tarihteki yerini almıştır.

Bu kara gecenin sabahı kararlı ve korkusuz milletin zaferiyle sonuçlanmış, hainler ile birlikte ülkemize göz diken herkese topyekûn vatan savunması dersi verilmiştir. Allah bize bir daha böyle günler yaşatmasın ancak benzer bir durumda yeniden aziz milletimizin gülerek, kahramanca şehadete koşacağından şüphem yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nü kutluyor, 15 Temmuz gecesi ve geçmişten bugüne vatan toprağı için şehadete ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.