İshak POLAT/ 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için seçim çalışmalarına ve seçim mitinglerine hız veren AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfalılar ile bir araya geldi.
Şanlıurfalılar şanlarına şan kattı
Nevali Otel arkasında düzenlenen ve sıcak havaya rağmen resim rakamlara göre 100 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfaların kendisin ve AK Partiyi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirterek; ' Şanlıurfa her zamanki coşkulu ve heyecanlı. Bende Şanlıurfa'nın en çok bu halini seviyorum. Şanlıurfa Şahsıma ve AK Partiye 16 yıl boyunca sahip çıktığı gibi yıllardır en çok Suriyeli muhacire ev sahipliği yapmıştı ve yapmaya da devam devam ederek şanlarına şan katmıştır.' Dedi.
Suriye'de terörden arındırılan bölgelerin sayısının artması ile birlikte Suriyeli muhacirlerin ülkelerine dönüşlerinin hızlanarak artacağını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan bu konuda Şanlıurfalıların bu sıkıntısının da yakında biteceğini belirterek Türkiye'nin önce Cerablus'tan El Bab'a kadar olan kısmı, sonra da Afrin'i güvenli hale getirdiğinin altını çizerek ;'Bu bölgelere yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü, Cerablus'a döndü, şimdi Afrin'e dönmeye başladı. Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz ve Münbiçli Arap kardeşlerim de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler.' dedi.
İdlib'te oluşturdukları 12 gözlem noktasıyla bu bölgenin de güvenli hale gelmesi yolunda adımlar attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonların sürdüğünü aktardı.
Kandil'e yapılan operasyona da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı, Kandil'de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil'deki bunların lider takımını hallettik. Bunların ardından sıra Urfa'nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz.' Diyerek Şanlıurfalılardan muhacirler konusunda biraz daha sabır istedi.

Şanlıurfa'ya 16 yılda 40 Katrilyon yatırım yaptık
Miting konuşmasında 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan; Tüm ilçelerimize spor salonları, gençlik merkezleri yaptık. Şanlıurfa'da 1700 yataklı şehir hastanemizle birlikte 5 adet sağlık merkezimizin de inşası devam ediyor.Şanlıurfa şehir hastanemizi 2021 yılında hizmete açacağız. Şanlıurfa'ya 540 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Bölgenin kalkınması için GAP'a devam ediyoruz. İşsizliğin çözümü GAP'ı harekete geçirmektir. Suruç Ovası'nın sulanması vatandaşımızın 100 yıllık hayaliydi. Atatürk Barajı'ndan aldığımız suyu dev sulama tüneliyle oraya aktardık. Suruç Tüneli'ni bizzat gelip hizmete açmıştım. Şanlıurfa'da 4 baraj ve 3 göletin inşaatı devam ediyor. Bölgede 2002 yılına kadar sadece bir organize sanayi bölgesi kuruluyken bugün 5 organize sanayi bölgesi 20 bin 200 kişi istihdam ediliyor. Şehrimize bir teknokent kurduk. Şanlıurfa'yı her alanda lokomotif şehirlerden biri haline getiriyoruz. Bunun için 24 Haziran çok önemli' diyerek Şanlıurfa'ya yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren, yapımı devam eden yollar ile ilgili bilgi verdi.

Şanlıurfa çiftçisine 10 katrilyon desteleme ödemesi yaptık.
Ülke ve bölge tarımına verdikleri öneme de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan GAP Projesine özellikle destek verdiklerini belirterek; Bölgede tarımın gelişmesi için yaptığımız baraj, tünel, sulama kanalları gibi yatırımların yanı sıra Şanlıurfa'da ve bölgede 9 tarımsal ovayı sit alanı ilan ederek tarım alanlarının imarlaşmasına set çektik. Bunun yanı sıra 16 yılda sadece Şanlıurfa çiftçisine 10 Katrilyon TL destekleme ödemesi yaptık. İnşallah 24 Haziran seçimlerinden sonra da Ülke ve bölge tarımına bu desteklerimiz devam edecektir' dedi.


Muhalefete yüklendi
Konuşmasında sık sık yapılan yatırmalara vurgu yapan Recep Tayyip Erdoğan muhalefet liderlerini de eleştirerek; bunlar yoldan, yatırımdan bir şey anlamaz. Biz yaparız onlar konuşur. Hele birisi var ki Yüksek Hızlı trene göçü hızlandırdı diye karşı çıkıyor. Bu adama kağnı vermek lazım ' dedi.
Yaklaşım bir saat süren miting sonrasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayları ile birlikte Şanlıurfalıları selamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'deki mitinge katılmak üzere Şanlıurfa'dan ayrıldı.
Mitinge Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve vatandaşlar katıldı.