İLKHA/ İlçede aylardır Kadın Doğum Uzmanının olmayışından dolayı mağdur olan Hilvanlılar, Şanlıurfa'ya veya Siverek'e gitmek zorunda kalıyor. Hilvan Halit Şiltak Devlet Hastanesinde görevli olan ve doğum iznine ayrılan 'Kadın Doğum Uzmanı' doktorun yaklaşık iki aydır hastaneye gelmediği ve ne zaman göreve başlayacağı da belli olmadığı öğrenildi.


Hilvan Devlet Hastanesinin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, '6 Ocak 2020 tarihinden başlamak üzere hastanemizde her pazartesi ve çarşamba günleri 'Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği' hizmet verecektir. Tüm Hilvan halkına duyurulur.' açıklamasının üzerine Hilvanlılar bu duruma tepki gösterdi.

İlçe halkının sosyal medya hesapları üzerinden verdiği tepkilerde, 'neden sürekli bir doktor yok' yorumu öne çıkarken, kimisinin de buna da şükredilmesi gerektiği yönündeki ironi paylaşımları dikkat çekti. İlçe halkı, sosyal medya paylaşımlarında, 'Neden sadece 2 gün?' sorusunu sorarak yetkilileri konuyla ilgilenmeye davet ederken, sağlık gibi hassas bir konuda halkın mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ettiler.