Haber Merkezi / Birbirinden farklı turizm seçenekleriyle büyük bir turizm potansiyelini içerisinde barındıran Şanlıurfa'ya, pandemi nedeniyle deniz turizminin yerini daha çok kültür turizmine bıraktığı son aylarda, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi bekleniyor. Kültür ve İnanç turizminin önemli merkezi, normalleşme, huzur ve sükûnetin adresi olan ve 2019'da 'Göbeklitepe Yılı' olması hasebiyle turizmde 'altın dönemini' yaşayan Şanlıurfa'nın, 2020 Sonbahar Turizm Dönemi'nde de turistler için cazibe merkezi olacak gibi.
Peygamberler şehri olması ve bu peygamberlere ait makam ve türbeler ile İnanç Turizmi, Arkeolojik kazıları, korunarak günümüze ulaşmış tarihi mimari dokusunun zenginliği ile Tarih ve Arkeoloji Turizmi, Karacadağ Kayak Merkezi ile Kış Turizmi, Karacadağ ve Tek Tek Dağları'ndaki bitki örtüsü ile Doğa (Dağcılık, Mağara) ve Yayla Turizmi, Tektek Dağları'ndaki av hayvanları ile Av Turizmi, Atatürk Barajı ve Halfeti İlçesi ile Su Sporları (Yelken, Yatçılık, Balıkçılık) ve Kıyı Turizmi, Ceylan ve At'ın yanı sıra Kelaynak Kuşları, Keklik ve Şanlıurfalılar tarafından evlerde beslenen evcil güvercinleri ile Ornitoloji Turizmi, Karaali Kaplıcaları ile Termal (Doğal Sağlık) Turizmi, Yöre Mutfağı (900'ü aşan yemek çeşidiyle) Gastronomi Turizmi, el sanatları, halk oyunları ve sıra geceleri ile Kültür Turizmi'yle önemli potansiyelleri barındıran Şanlıurfa, alternatif turizm seçenekleri kapsamında yerli ve yabancı tüm turistlere ev sahipliği yapıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, 'Turizmin yükselen yıldızı Şanlıurfa 10 farklı turizm seçeneğiyle önemli potansiyelleri barındırıyor. Özellikle hafta sonları, resmi tatillerde Şanlıurfa'ya Türkiye'nin her yöresinden birçok yerli turist geliyor. Ancak bu yeterli değil, hedef bu yıl 3 milyon turist.
Şanlıurfa'mızın çok zengin ve önemli bir potansiyeli var, yatırımlar da bunu karşılayabilecek durumda. Modern tesisler, 5 yıldızlı oteller var. Yani yılın 12 Ay'ı Şanlıurfa'ya turist gelebilir. Her sezonun kendine has güzellikleri var, bu güzelliklerin yerli ve yabancı tüm turistlerin yaşamasını arzu ediyoruz.' dedi.