Seyfullah Polat

ŞURO ve Şanlıurfa Kent Konseyi tarafından organize edilen turizm ifno çalışmaları kapsamında Şanlıurfalı turizmciler bu sefer doğal güzellikleri ile öne çıkan Takoran Vadisi ve Siverek'i gezerek incelemelerde bulundu.

Covid- 19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektöründe durgun geçen sezonu info çalışmaları ile değerlendiren Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası( ŞURO) Odaya üye turist rehberleri, Seyahat Acenteleri temsilcileri ve gazetecilere yönelik , Şanlıurfa Kent Konseyi ile birlikte düzenlediği inceleme ve değerlendirme gezileri kapsamında Harran'dan sonra Cumartesi günü doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Takoran Vadisi ve Siverek'e yönelik info çalışması düzenledi.

ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M.Adil Saraç, , Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan, Harran Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, Şanlıurfa Kent Konseyi Spor Gençlik Komisyon Başkanı Murat Basyan, , TÜRSAB GAP BTK Başkanı Ali Canbek, Siverek Belediyesi Başkan Vekili Ali Gelener, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı'nın yanı sıra profesyonel turist rehberleri, seyahat acenteları yetkilileri ve gazetecilerin katıldığı programda katılımcılar Takoran Vadisini ve sonrasında Siverek'te Gümrük Hanı, Ulu Cami, Terziler Evi gibi tarihi ve turistik mekanları gezerek incelemelerde bulundu.

Müslüm Çoban; 2021'den çok umutluyuz

İnfa çalışmaları hakkında gazetecilere açıklamada bulunan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban; Maalesef 2020 yılı covid -19 pandemisinden dolayı turizm açısından çok iyi geçmedi. Ama 2021 yılından çok umutluyuz. Rus turistlerin bölgeye olan ilgisi, çeşitli ülkelerden ön inceleme için gelen Tur Operatörlerinin görüşleri bu umudumuzu destekliyor. Bizde ŞURO olarak Şanlıurfa Kent Konseyi ile birlikte düzenlediğimiz ifno çalışmaları kapsamında sahada incelemelerde bulunarak gördüğümüz eksiklikleri ilgili makamlara aktararak turizm alanlarının sezona hazır olması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz' diyerek Şanlıurfa ve bölgenin turizm açısından tanınırlığının arttığını ve ilgi odağı haline gelmeye devam ettiğini dile getirdi.

M. Adil Saraç; Şanlıurfa turizmin her alanında boy gösteriyor

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç ise yaptığı açıklamada; Şanlıurfa sahip olduğu tarihi, kültürel zenginliklerin yanı sıra Halfeti, Takoran Vadisi, Karacadağ gibi doğa varlıkları ile de turizmin her alanında boy gösteriyor. Kent Konseyimizin Turizm Komisyonu olarak ŞURO ile yaptığımız bu inceleme gezileri inanıyorum ki Şanlıurfa turizminin gelişimine önemli katkılarda bulunacaktır' dedi.

Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol; Harran Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazırız

Harran Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol ise yaptığı açıklamada; Üniversite olarak Şanlıurfa turizminin gelişmesi için her türlü katkıya hazırız. Bunun için Turizm Meslek Yüksek Okulu olarak Gastronomi Bölümümüzün Fakülte olmasını sağladık aynı zamanda Turist Rehberliği Bölümümüzün Meslek Yüksek Okulundan Fakülte seviyesine çıkartılması için adım attık. Şanlıurfa turizmine akademik olarak katkı sunmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz' dedi.

Turistlerin ihtiyacını karşılayacak tesislere ihtiyaç var.

Urfahay Seyahat acentesi sahibi Sezin Çalışkan ise 'Pandeminin bitmesiyle bu sahalara sık sık gelmeye çalışacağız. Bölgenin tanıtım noktasında organize olarak eksiklikler var. Bölgeye gelen turistlerin ihtiyacını karşılayacak tesislere ihtiyaç var. Tek başımıza hareket edemediğimiz için ciddi olarak belediyelerden destek bekliyoruz. Takoran için güzel bir seyir alanına ihtiyaç var. Tekne turu öncesi veya sonrasında burada seyir alanı olması halinde kaliteli ve konforlu bir seyahat olacağını düşünüyorum.' Diyerek alt yapı eksikliklerine dikkat çekti.

Cumali Karavar; Siverek için kurumların desteğini bekliyoruz

Siverek Belediyesi Başkan Yardımcısı Cumali Karavar ise bölgeye yönelik info çalışmasından dolayı ŞURO ve Kent Konseyine teşekkür ederek; 'Siverek ilçemizde doğa harikası Takoran, Fırat suyunun doğa ile buluşması sonucu koy, körfez diye tabir edilen alanların hepsini bünyesinde barından bir doğa harikasıdır. Bunun yanı sıra Siverek bazalt taşlardan yapılmış mimari özellikleri kendine has tarihi mekanlara da ev sahipliği yapmaktadır. Bu özellikler ile Siverek'te Şanlıurfa ve bölge turizminde hak ettiği noktaya gelmelidir. Siverek'e turizm alanında katkı sunmak üzere burayı yaşamaya gelen, zamanını bize ayıran tüm arkadaşlarıma ve tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyorum. Bundan böyle yapılacak çalışmalarda da Siverek Belediyesi olarak destek vereceğimizi ifade ediyorum' dedi.

Geziye katılan diğer katılımcılar ise organizasyondan dolayı ŞURO ve Şanlıurfa Kent Konseyine teşekkür ederek bu tür gezilerin kendileri için mesleki anlamda önemli kazanımlar sunduğunu dile getirdiler.