Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Bitexen Antalyaspor'u konuk etti.

Karşılaşmanın 12. dakikasında Galatasaray penaltıdan golü buldu. Van de Streek'in Tete'ye müdahalesi sonrası hakem, VAR'da pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

15. dakikada Köhn'nün uzun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Tete, şutunu çekti ancak kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi.

22. dakika ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Saric'in şutunda meşin yuvarlak, üst direkten döndü.

33. dakikada Antalyaspor beraberliği yakaladı. Kaluzinski'nin ortasında, Muslera'nın da boşa çıkmasıyla, altıpas çizgisi üzerinde topa vuran Van de Streek, beraberlik golünü kaydetti: 1-1.

34. dakikada Van de Streek'in pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Larsson şutunu çekti ancak Muslera meşin yuvarlağı çeldi. Sonrasında dönen topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

45+2. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Torreira'nın ortasında topa kafa vuran Vinicius'un şutunu kaleci Leite çeldi. Dönen topu Kerem Aktürkoğlu'nun tamamlamasının ardından yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Sonrasında hakem Abdülkadir Bitigen, VAR'ın da yardımıyla pozisyonun ofsayt olmadığına karar verdi ve gol geçerli sayıldı.

Müsabakanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı

48. dakikada Kerem Demirbay'ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Vinicius, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun şutunda kaleci Leite, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

59. dakikada Galatasaray, penaltıdan yararlanamadı. Erdoğan Yeşilyurt'un Köhn'e müdahalesi sonrası hakem, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı üst direğe nişanlayarak penaltıyı gole çeviremedi.

65. dakikada Larsson'un sağ taraftan kullandığı kornerde Van de Streek, arka direkte topa kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

67. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Mertens, şutunu çekti. Kaleci Leite, bu pozisyonda meşin yuvarlağı çeldi.

72. dakikada sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, içe kat ederek ceza yayının sağından şutunu çekti. Kaleci Leita, bu şut sonrası meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

78. dakikada Kerem Demirbay'ın ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta Sanchez, altıpas çizgisi üzerinde topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak, bu vuruş sonrası üstten auta çıktı.

83. dakikada Köhn'nün pasında topla buluşan Mertens, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Müsabaka, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 15 maça çıkaran Galatasaray, liderliği bırakmadı

Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip 23. galibiyetine ulaştı. Geride kalan bölümde 3 beraberlik ve 1 yenilgisi olan "Cimbom" puanını 72 yaparak maç eksiği nedeniyle Fenerbahçe'ye kaptırdığı liderliği geri aldı.

Bitexen Antalyaspor ise bu sezon 8. kez yenilerek 35 puanda kaldı.

Galatasaray, VAR ile bir gol bir penaltı kazandı

Sarı-kırmızılı ekip, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla bir gol bir de penaltı kazandı.

Maçın 9. dakikasında ceza sahası içinde Alexander van de Streek ile top kapma mücadelesine giren Tete yerde kaldı. Oyunu devam ettiren hakem Abdulkadir Bitigen, VAR'daki Özgür Yankaya'nın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceledi. Bitigen, Van de Streek'in Tete'nin ayağına vurduğunu tespit ederek penaltı noktasını gösterdi.

Karşılaşmanın 45+2. dakikasında VAR bir kez daha devreye girdi. Kerem Aktürkoğlu'nun bulduğu golde yardımcı hakem Anıl Usta ofsayt kararı verdi. Pozisyonun VAR'da incelenmesinin ardından ihlal olmadığı tespit edildi ve gol geçerli sayıldı.

Kerem Aktürkoğlu "double" yaptı

Galatasaray'ın kaptanı Kerem Aktürkoğlu, attığı 2 golle yıldızlaşırken bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 11'e yükseltti.

Sarı-kırmızılı takımda 26. Süper Lig maçına çıkan Kerem, 12. dakikada penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi. Tecrübeli futbolcu, ligdeki gol sayısını 11'a çıkardı. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 3 kez fileleri havalandıran Kerem, toplamda 14 gole ulaştı.

Kerem, bu sezon 4. kez bir lig müsabakasında iki gol birden kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon 5. haftadaki Yılport Samsunspor, 21. haftadaki Trabzonspor ve 22. haftadaki İstanbulspor mücadelelerinde ikişer gol atmıştı.

Kerem, penaltıdan yararlanamadı

Kerem Aktürkoğlu, 59. dakikadaki penaltı vuruşunda topu direğe nişanladı.

Karşılaşmanın 57. dakikasında Derrick Köhn'ün düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına bir kez daha Kerem geçti. İlk yarıda penaltıyı gole çeviren yıldız futbolcu, ikinci kez geldiği beyaz noktadaki vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü.

Kerem Aktürkoğlu'na kaçan penaltıdan sonra taraftarlar tezahüratla destek ve moral verdi. Karşılaşma sonrasında galibiyeti taraftarlarıyla kutlayan sarı-kırmızılılarda klasikleşen "üçlü" tezahüratını Kerem yaptırdı.

Sahasında 31 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 31 maçta mağlup olmadı.

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 31 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray, iç sahadaki son 17 Süper Lig müsabakasını kazandı.

Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 29 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı.

Evinde bu sezon puan kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı 14. maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor.

Galatasaray'ın başında evindeki üst üste en çok galibiyet yaşayan Türk teknik adam rekorunu kıran Okan Buruk, seriyi 17 maça çıkardı.

Ligde son 15 maçında yenilmedi

Teknik direktör Okan Buruk'un öğrencileri Süper Lig'de son 15 müsabakada mağlup olmadı.

Galatasaray, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray, ayrıca ligde son 8 maçını kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı.

Okan Buruk, Antalyaspor'a mağlubiyet yüzü görmedi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, çalıştırdığı takımlarla Antalyaspor'a mağlup olmadı.

Okan Buruk, Akdeniz temsilcisine karşı Elazığspor, Akhisarspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir ve Galatasaray'ın başında 12 maça çıktı. Buruk, söz konusu müsabakalarda 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Tecrübeli teknik adam, Antalyaspor'u çalıştıran Sergen Yalçın'a karşı ise 8 Süper Lig maçında 2. galibiyetini aldı.

Antalyaspor'a 16. maçta da mağlup olmadı

Galatasaray, Antalyaspor ile ligde oynadığı son 16. müsabakada da mağlubiyet yaşamadı.

Sarı-kırmızılı takımı son olarak 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında 4-2 mağlup etmeyi başaran Antalyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı lig maçlarında galibiyet elde edemedi.

Bu süreçte 12 galibiyet, 4 beraberlik alan Galatasaray, 34 gol attı. Antalyaspor ise galibiyete hasret kaldığı 16 maçta fileleri 9 kez havalandırabildi.

Antalyaspor'un galibiyet hasreti 5 maça çıktı

Bitexen Antalyaspor, Süper Lig'de yaptığı son 5 maçı kazanamadı.

Son galibiyetini 22. haftada sahasında EMS Yapı Sivasspor karşısında alan Sergen Yalçın'ın öğrencileri, sonrasındaki 5 müsabakada 2 beraberlik, 3 yenilgi yaşadı.

Van de Streek, ligde 2. golünü attı

Antalyaspor'un Hollandalı orta saha oyuncusu Alexander van de Streek, bu sezon Süper Lig'de 2. kez gol sevinci yaşadı.

Kırmızı-beyazlı ekibin sezon başında kadrosuna kattığı 30 yaşındaki futbolcu, 23. Süper Lig müsabakasına çıktı. Ligin 4. haftasındaki Mondihome Kayserispor mücadelesinin ardından Galatasaray karşısında da fileleri sarsan Van de Streek, gol sayısını 2'ye çıkardı.

Van de Streek'in Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 golü bulunuyor.

Sergen Yalçın: Kendi adımıza olumlu bir geceydi

Bitexen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, RAMS Park'ta yapılan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine oyuncularına teşekkür ederek başlayan Sergen Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Çok zor bir deplasmanda, ağır baskı altında oynadık. İyi hazırlanmıştık. Rakibimizi iyi analiz ettik. Özellikle geçiş oyunlarını kapatmak için merkezi kapatarak önde oynadık. Aslında risk alarak oynadık. Maçın tamamında iyi mücadele ettik. Rakibe hem ikili mücadelelerde hem ikinci toplarda hem de tempolu oyunlarda cevap verdik. Kaybetmek tabii ki üzücü. Çünkü çok mücadele ettik. Bazen kaybederken başka şeyler kazanırsın. Kendi açımızdan böyle bakmak istiyoruz. Aslında başka şeylere bakmamız gerekiyor ama baktığımız şeylerin fayda getireceğini düşünmüyorum. O yüzden oraya bakmak istemiyorum. Sadece oyuna odaklanıp, oyunu konuşmak istiyorum. Kendi adımıza olumlu bir geceydi. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Sonucunda kaybettik. Oyuncularıma tekrar teşekkür ediyorum."

Küme düşme hattından uzaklaşmak istediklerini aktaran Yalçın, "Bir an önce küme düşme hattından kurtulmak istiyoruz. Bir an önce maç kazanıp kendimizi barajın üstüne atmamız gerek." dedi.

"Tarihin en iyi Galatasaray'ı olduğunu düşünmüyorum"

Sergen Yalçın, MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun, "Tarihin en iyi Galatasaray kadrosuna karşı oynadık." değerlendirmesine katılmadığını söyledi.

Belözoğlu'nun açıklamasının hatırlatılması üzerine Yalçın, "Ben öyle düşünmüyorum. Galatasaray çok iyi bir takım, çok iyi oyuncuları var. Ancak bugünkü oyunda karşımızda öyle bir takım yoktu. Güç dengelerini 60'a 40 gördüm. Maçın ilk yarısında çok daha iyi oynadık, pozisyon bulduk." diye konuştu.

"Galatasaray kötü değildi, biz iyiydik"

Sergen Yalçın, futbolcularının ortaya koyduğu mücadeleden dolayı soyunma odasına mutlu girdiğini dile getirdi.

Yapılan bir analize yanıt veren tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray kötü değildi, biz iyiydik. Seviyesi belli olan bir takımız. Söylediklerinizi yapabilseydik bugün 3. sırada olurduk veya şampiyonluğa oynardık. Oyuncu kalitemizin seviyesi, futbolcuların aldığı rakamlar belli. Anadolu takımlarının geneli böyle. Çok fazla şey beklemek yanlış olur, gerçekçiliğin dışına çıkar. Kendi kalitemize ve oyuncu grubumuza göre doğru oyunu oynayıp iyi mücadele ettik. Sadece sonucu alamadık. Bazen sonucu alamıyorsun ama başka şeyler kazanıyorsunuz. Oyuncular öz güvenini kazanıyor. Soyunma odasında çok mutlulardı. Kaybettiklerine üzülmediler çünkü oyunumuz çok güçlüydü. Geçen hafta berabere biten İstanbulspor maçından sonra hepimiz ağlayacaktık. Bugün kaybetmemize rağmen moraller bozuk değildi çünkü onlar da oynadıkları futbolun ne kadar güçlü olduğunun ve mücadele ettiklerinin farkında."

İsrailli futbolcu Yehezkel'in kadro dışı kalması

Kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü, İsrailli futbolcu Sagiv Yehezkel'in kadro dışı bırakılmasını değerlendirdi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili mesaj veren Yehezkel'in ülke hassasiyetleri gereği kadro dışı kaldığını aktaran Yalçın, "Ülkemizin hassas noktalarına dokunan bir olay. Hoş karşılanacak bir olay değil. Olaydan sonra oyuncuyu göndermemizle ilgili siyasetten de aradılar. Antalyaspor olarak ülkemizin hassas noktalarına dokunduğu için oyuncumuzu gönderdik. Aslında en iyi oyuncumuzu gönderdik. Transferi de açıp yerine hiçbir oyuncu alamadık. Madem böyle oluyor bize yukarıdan yardım etmeleri lazımdı. 'En iyi oyuncunuzu gönderdik. Size yardım edelim de bir oyuncu alın. Takımınız eksik kaldı.' deselerdi daha güzel olurdu. Antalyaspor olarak görevimizi yaptık. Sonunda sağ kenar oyuncumuz yok. Bu bölüm bizi sıkıntıya sokuyor. Antalyaspor olarak biz görevimizi yaptık ama sonucunda kenarsız oynuyoruz. O bölüm bizi sıkıntıya sokuyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Zor bir periyot geçiriyoruz"

Ligde 27. haftayı 35 puanla kapattıklarını dile getiren Sergen Yalçın, bir an önce 40 puanın üstüne çıkmak istediklerini söyledi.

Sıkıntılı bir yerde olduklarını aktaran Yalçın, "İlk hedefimiz bir an önce 40 puanın üstüne çıkıp ligde kalmak. Zor bir periyot geçiriyoruz. Haftaya içeride Gaziantep FK ile oynayacağız. Ardından da Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarına gideceğiz. Biraz nefes almak için buralardan 4-5 puan kazanmak zorundayız. Çok kolay değil. Herkes mücadele ediyor. Artık maçları kazanmak çok zor. Aslında hakem arkadaşlar olmasa çok da zor olmaz." şeklinde görüş belirtti.

"Oyuncuların emeğine yazık"

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türk futbolunun geri gittiğini söyledi.

Video Yardımcı Hakem (VAR) kararlarını eleştiren Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbolun çok geri gittiğini görüyorum. Bu hiç kimse için sağlıklı bir gidişat değil. Özellikle hakem arkadaşlara bazı tavsiyelerim var. Böyle maç yönetmesinler. Özellikle VAR'dakiler böyle yönetmesinler. Ne görüyorlarsa onu çalsınlar, hata yapsınlar. Zaten hiçbir zaman lehime istemedim. Gördüklerini çalsınlar, inandığımız hakemler olsun. Hata yapmaları bizim için hiç sorun değil. Hakemler de insan. Tabii ki hata yapabilir ama maça çok iyi başlayan, çok iyi oynayan takıma 12. dakikada VAR'dan çağırıp da bunu yapamazsın. Ayıp, adama gülerler. 15 dakika çok iyi başlayıp tek kale oynayan takımı ilk yediği hücumda böyle penaltıyla mağlup başlatamazsın. Oyuncuların emeğine yazık. Oyuncular o kadar mücadele ediyor. Yürüyecek halleri yok. Yazık değil mi bu oyunculara? Masa başında oturan Özgür Yanyaka penaltı verdi. Tersi olsa verir miydi?"

Bitexen Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe

Bitexen Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe de müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, ilk olarak gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını tebrik ederek, "16 kişiye karşı oynanan müthiş bir mücadele vardı. 42 bin kişilik taraftarla birlikte Galatasaray'ı sahasında köşeye sıkıştıran bir Antalyaspor vardı. 16 kişiye rağmen harika bir oyun çıkardılar. Böyle bir saçmalık olmaz." dedi.

"Sabah çok talihsiz bir açıklama yaptım. Bu açıklamalardan dolayı da utandım ama yaptığım açıklamalar yerindeymiş." diyen Boztepe, şu ifadeleri kullandı:

"Lanet olsun artık. Muhteşem oynayan bir takımın hakkı böyle güzel yenilemez. Türk futbolunun geldiği yere bakalım. Bu kadar rezillik olmaz. Penaltı, penaltı değil. Gol de ofsayt. Biz bugün 8 gol atsak, hakem 9. golü attıracaktı. Bu kadar çirkin futbol ve talihsizlik olmaz. Biz, artık kimsenin oyununun parçası olmak istemiyoruz. Lanet gelsin artık. Federasyon da istifa etsin. Şu işi doğru üretecek, hak yemeyecek kişiler gelsin. Ben buradan bütün başkanlarıma sesleniyorum. Kendi aleyhlerine karar verilince ortalığı yaygaraya veren ama kendi lehlerine karar verilince kimsenin hakkını savunmayan başkanlara sesleniyorum. Gelin bugün bizim hakkımızı arayın. Yediğimiz kartlara bakın. Galatasaray 1 kart görmedi. Satın mı alınıyorlar? Bu kadar kirli bir futbol olmaz. Fenerbahçe'nin rövanşını aldı hakem. İki takım şampiyonluk yarışına girecek diye Anadolu takımları burada kepaze edilecek. Yanımızdaki Galatasaray taraftarları penaltı olmadığını söyledi. Bu işin suçlusu kimse istifa etsin. Şu işi düzgün yapacak kişiler gelsin. Kim bunlar ya? Sabah çok talihsiz açıklamalar yaptım ama şu anda daha da beterini yaptım."

"Bizim katledileceğimizi söylemişlerdi"

Tüm Türkiye'nin önünde katledildiklerini belirten Boztepe, "Bize söylemişlerdi. Bizim katledileceğimizi söylemişlerdi. Galatasaray bizi çok güzel misafir etti. Onlara teşekkür ediyorum. Allah razı olsun kendilerinden ama bugün gördüğümüz muamele Türk futbolunun ayıbıdır." ifadelerini kullandı.

Merkez Hakem Kurulunun istifa etmesi gerektiğini belirten Boztepe, "Federasyon da rezil, hakemlerde rezil. Bunlardan hiç bir şey olmaz. Federasyon, istifasını versin. Bu işi düzgün yapacak birileri gelsin. Bugün bizi katlettiler. Sonraki haftalar da diğer takımları katledecekler. Bundan önceki haftalarda İstanbulspor ve Samsunspor maçlarında da katledildik. Antalyaspor'u mu hedef aldınız arkadaşlar? Yazık günah, başka bir şey söylemiyorum." diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Kazanarak yolumuza devam ediyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, RAMS Park'ta yapılan maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mükemmel oynamamalarına rağmen kazandıklarını aktaran Buruk, "Karşımızda oynayacak, yetenekli bir takım olduğunu biliyorduk. Savunma anlamında ligin iyi takımlarından biri değil ama hücum ve orta sahada kaliteli bir takım. Bugün de kaliteli işler yaptılar. Maça iyi başlamadık ama 1-0 öne geçtik. Ardından 2 tane ikinci golü bulup maçı rahatlatacak pozisyon geldi. Sonra 1-1 oldu. Devamında iki takımın da atakları oldu. Kanatlardan hücumda etkili olduk. Özellikle çıkarken pas hatalarımız çok fazlaydı. Sparta Prag maçında da bunu yaşadık. Devre arasına 2-1 üstün girdik. İkinci yarı daha dengeli ve iyi bir oyun ortaya koyduk. Mükemmel oynamadık. Çok yoğun bir maç trafiğinden geçiyoruz. Rakibimiz sekiz gün boyunca bize hazırlandı. Biz bu süreçte çok fazla maç oynadık. Kaybedilen bir maçtan sonra ilk karşılaşma zordur. Maçın başındaki oyunu oturtamamamızın nedenlerinden biri buydu." diye konuştu.

Mauro Icardi'nin cezasının maça saatler kala açıklandığını hatırlatan Okan Buruk, şunları kaydetti:

"Maça saatler kala Icardi'nin ceza aldığını öğrendik. Tüm hazırlığımızı Icardi ile yaptık. Tedbirsiz olarak sevk edildiği halde maçtan saatler önce futbolcumuzun oynamayacağı bize bildirildi. Bu, dünyanın hiçbir yerinde olmayacak bir şey. Maç pazar günü oynansaydı Icardi sahada olacaktı. Pazartesi olduğu için oynayamadı. Bu da bizi olumsuz etkiledi. Olumsuz bir haftanın ardından Icardi'nin bu hafta oynatılmaması bizi psikolojik anlamda geri itti. Genel olarak baktığımızda kazanmamız gereken bir maçtı. Kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Bu yoğun fikstürde her türlü fedakarlığı yapan oyuncularımı tebrik ediyorum. 25 Temmuz'dan bu yana 43 maç oynadık. Bu kadar sert bir fikstürde ligde rekor bir puan ortalamasına ulaştık. Bu da kolay bir şey değil. Bazen iyi oynuyorsunuz, bazen iyi oynamadan kazanıyorsunuz. Ana amacımız kazanmak. Bir sonraki maç daha iyi olmak zorundayız. Bundan sonra 3 gün arayla 2 maç yapacağız. Zor bir periyottan geçiyoruz ama devamında haftada tek maça düşeceğiz. Avrupa'dan elenmeyi istemiyorduk ama iyi yanından baktığımızda son bölümde lige daha çok odaklanacağız."

"Montaj görüntüler çıktı"

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Mauro Icardi'nin ceza almasına neden olan MKE Ankaragücü maçındaki görüntülerin montaj olduğunu ileri sürdü.

MKE Ankaragücü müsabakasının üzerinden çok zaman geçtiğini aktaran Buruk, "Montaj görüntüler çıktı. Icardi'nin net hatırladığı bir şey yok. Maç içinde birçok oyuncu ile ilgili bu görüntüler çıkartılabilir. Icardi'nin Türkiye'de bu tür şeylerin içinde hiç olmadı. Sadece futboluyla ön plana çıkan, Galatasaray için en iyisini yapmaya çalışan biri. Bugün oynamaması üzdü ve onun için de sürpriz oldu. Bir sonraki maç için hazır hale gelecek. Oynamaması hepimiz için sürpriz oldu. Bir anda bu kadar önemli oyuncunun dışarıda kalması bizim için zorlayıcı bir unsurdu." ifadelerini kullandı.

Hedef Galatasaray'la 5. yıldız

Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımla 5. yıldızı almak istediğini söyledi.

Hedefleri sorulan 50 yaşındaki teknik adam, "Burada yeniden şampiyonluk yaşamak çok önemli. İlk hedefim bu. İleride ne olacağına bakacağız. Asıl hedefim Galatasaray'da olmak. Şampiyonluklarla beşinci yıldızı takabilmek." diye konuştu.

"Zaha beklentilerimizi karşılamadı"

Okan Buruk, sezon başında transfer edilen Wilfried Zaha'nın beklentileri karşılamadığını söyledi.

Bu sezon resmi maçlarda 10 gol atan Fildişi Sahilli yıldızla ilgili Buruk, "Zaha'dan beklentimiz yüksek. O da oynamak istiyor. Kendisini anlıyorum. İlk 11 başladığında daha iyi olacağını düşünüyor. Oyuna sonradan girdiği maçlarda beklentimiz bundan daha fazlası. Sonradan oyuna girdiği maçlarda beklentilerimizi karşılamadı. Onun da isteği ilk 11 başlamak. Kendisini daha iyi hissettiğini söylüyor ama burada bir yarış var. Yarışacak, formayı almak için bundan daha iyisini yapacak. Daha iyisini yaptığı zaman da formayı alacak." şeklinde görüş belirtti.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, yeni transfer Derrick Köhn'ün performansıyla ilgili, "Köhn, bence iki maçta da takıma ve oyuna uyum sağladı. İnanılmaz sıcak, takım içine çabuk girdi. Herkesle kaynaştı. Sosyal yönü kuvvetli, sempatik bir oyuncu. Soyunma odasına çok hızlı uyum sağladı. Bu çok güzel bir şey. Bizim açımızdan sevindirici." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş derbisi

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Süper Lig'in 28. haftasında 3 Mart Pazar günü yapılacak Beşiktaş derbisi ile ilgili konuştu.

Çok önemli bir maça çıkacaklarını aktaran Buruk, "Zor bir deplasman. Zor bir maç olacak. Rakibimiz, son maçlarını gol yemeden kazandı. Özellikle güvenli bir oyunu seçiyorlar. Topu zaman zaman rakibe veriyor. Bizim için kazanmak çok önemli. Bunun için gideceğiz. Şampiyonluk yolunda kazanmak zorundayız. Beşiktaş da bizi yenmek için sahaya çıkacak. İyi ve formda oyuncular var. Zorlu bir maç bizi bekliyor. Ana hedefimiz kazanmak. Liderliğimizi devam ettirmek için iyi bir fırsat." ifadelerini kullandı.

"Sparta Prag maçında kendimi suçladığım birçok şey oldu"

Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nden elendikleri Sparta Prag maçında kendini suçladığı şeyler olduğunu dile getirdi.

Buruk, 4-1 kaybettikleri müsabakayla ilgili, "Benim de formda olduğum veya hata yaptığım maçlar da var. Bazen de eliniz kolunuzun bağlandığı maçlar oluyor. Sparta Prag maçında defansif olarak hamle şansımız yoktu. Nelsson'un kırmızı kart cezalısı, sakat ve kadroda yazmadığımız oyunculara baktığımızda bazen elinizden bir şey gelmiyor veya yaptığınız hamleler karşılık bulmuyor. Sparta Prag maçında kendimi suçladığım birçok şey oldu. Daha iyisini yapabilirdim. Kazanıyoruz, ligde önemli bir puana ulaştık. Böyle devam edersek rekor kırabiliriz. Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Serge Aurier ve Mauro Icardi döndüğünde, kadromuz tam olduğunda daha iyi işler yapacağız." şeklinde görüş belirtti.

Tecrübeli teknik adam, Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen yeni transfer Serge Aurier'in durumuyla ilgili, "Planlamamız Beşiktaş maçında olması yönünde. Bu hafta antrenmanlara çıkacak. Hakim Ziyech'in de önümüzdeki hafta takıma katılacağını düşünüyoruz. Ndombele yarın büyük ihtimalle başlayacak. Bir hafta sonra sakatsız olmak istiyoruz. Aurier'i Beşiktaş maçına yetiştirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA