Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı ve Haliliye Kaymakamı Metin Esen, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, CHP İl Başkanı Hayrettin Cıdır, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş ve yaklaşık 200 iş insanı katıldı.
İl genelindeki altyapı, sanayi, tarım, turizm, istihdam, gençlik ve spor başta olmak üzere ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik fikir ve projelerin sağlam ve güçlü bir vizyonla ele alınması, stratejik projelerle ilgili fikir alışverişi yapmak üzere düzenlenen toplantı, Akçakale sınırında şehit düşen Mehmetçikler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Erin, katılımcıları selamladıktan sonra Akçakale sınır hattında terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Mehmetçikler için Allah'tan rahmet dileyerek, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Terörle mücadelenin büyük kararlıkla sürdürüleceğini vurgulayan Vali Erin, şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını söyledi.
Merkezi idarenin kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerle bir araya gelerek Şanlıurfa'nın kalkınması, ileriye yönelik projeksiyonların oluşturulması, çocuklara daha iyi bir gelecek bırakılması için sürekli istişarede bulunduğunu kaydeden Vali Erin, 'Bugün, gerçekleştirdiğimiz çalışmaları sizlerle istişare ederek gözden kaçırdığımız hususlar varsa tamamlamak istedik.' diyerek, toplantının bir hayırlara vesile olmasını diledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de üç Mehmetçiğin şehadetinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, 'Bu topraklarda yaşamanın bedel ödemeyi gerektirdiğini biliyoruz. Geçmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.' dedi.
Konuşmasına, eşinin cezaevine düşmesi nedeniyle çocuklarıyla sokakta kalmaya başlayan bir kadının dramını dile getirerek başlayan Beyazgül, 'Biz sorunu çözerken kanunların verdiği bir kısım yetkileri kullanırız. Ama bu gibi sorunların bir kısmı da sizlere uzanıyor. Bu dertlerin çözümünün bir parçası da siz olmak durumundasınız.' diyerek, toplumsal sorumluluğa dikkat çekti.
Sanayicinin, iş insanının güçlü olduğu şehirlerin de güçlü olduğunu ifade eden Beyazgül, sanayicinin güçlendirilmesi, iş ve ticaret hacminin gelişmesi için belediye olarak verdikleri desteklere dikkat çekti.
Şanlıurfa'nın mevcut durumu, ağırlı olarak ekonomisi ve sanayideki gelişmeler, tarım ve turizm başta olmak üzere belediyecilik hizmetleriyle gençlik ve spor konularının gündeme geldiği toplantıda, il genelinde sürdürülen ve planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
Gece geç saatlere kadar devam eden toplantıda, katılımcıların dile getirdiği sorunlara çözüm üretilirken, ifade edilen proje ve fikirler de istişare edildi.