AA / Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından Suriyeli çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, kent merkezinde kalan 80 çocuğa hediye dağıtıldı.
Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazasına getirilen çocuklar, gönüllülerin de yardımıyla kendilerine uygun ayakkabı ve kışlık giysileri seçti. Suriyeli minikler oyuncaklarını da aldıktan sonra evlerine götürüldü.
Platformun mağaza sorumlusu Veysel Toprak yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da çok sayıda ihtiyaç sahibi Suriyeli çocuğun bulunduğunu anımsatarak, platform olarak hepsine ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.
Şimdiye kadar konaklama tesislerinde kalan tüm çocuklara kıyafet dağıtmayı başardıklarını aktaran Toprak, bundan sonra da çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini anlattı.
Suriyeli çocukları bir nebze olsun sevindirmek adına her hafta böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Toprak, hayırseverlerin desteğiyle kış öncesi daha çok çocuğa ulaşmaya gayret edeceklerini bildirdi. Mutlulukları yüzlerine yansıyan sığınmacı çocuklar da yetkililere teşekkür etti.