Haber Merkezi / Rabia Meydanında toplanan binlerce vatandaşla birlikte demokrasi nöbetine katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; meydanı dolduran kalabalıkla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan tüm yurda seslendiği konuşmasının ardından sahneye çıkan Vali Tuna; darbe girişiminin milleti daha da kuvvetlendirip kenetlenmeyi sağladığını belirtti. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere karşı bundan sonra mücadelenin daha kolay olacağını kaydederek konuşmasına devam eden Vali Tuna: "Vücudumuzdaki pisliklerden arınmaya başladık. Milletimizin de yardımıyla İnşallah bunlardan kurtulacağız ve bu hainlere gereken cezalar verilecek. Dosta düşmana, bütün dünyaya birlik ve beraberliğimizi, kararlılığımızı göstereceğiz" dedi.
15 Temmuz gecesi başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere vatandaşların devlet kurumları önüne giderek onlara siper olduğunu hatırlatan Vali Tuna: "Sizlere nasıl müteşekkir olmayalım. Kendi iradenize sahip çıktınız. Şu meydanları da günlerdir doldurarak bu mesajı bütün dünyaya verdiniz. O akşam şehitlerimizle, gazilerimizle tankların önünde durarak düşmana geçit vermediniz. Yetiştireceğimiz yeni nesillere bundan sonra vereceğimiz çok kıymetli mesajlar var. 15 Temmuz artık sıradan bir gün olmayacak. 15 Temmuz bundan sonra demokrasi bayramı olacak, birlik ve beraberliğimizin tescillendiği en önemli gün olacak" dedi.
Konuşmaların ardından Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen gecede kum sanatıyla darbe gecesinin anlatıldığı gösteri meydanı dolduran vatandaşlarla buluşturuldu.
Demokrasi nöbetinin son gecesinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'yla birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kurum amirleri ve binlerce vatandaş Rabia Meydanında yer aldı.