İLKHA/ Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 28. Meslek Komitesi ve Sigorta Bileşenleri, 'Sigorta Haftası' etkinlikleri kapsamında bir program gerçekleştirdi.
ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Sigorta Acenteler Derneği Başkanı (ŞURSAD) Nihat Fırathan, sigorta sektörünün hızla büyümesine rağmen sigortalılık oranının istenilen düzeyde olmadığına dikkat çekti.
Sadece ekonomik değil her açıdan sigorta sektörünün önemli olduğu belirten Fırathan, '27 Mayıs – 02 Haziran 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan 'Sigorta Haftası' ile ilgili Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 28. Meslek Komitesi ve Sigorta Bileşenleri olarak düzenlediğimiz, basın toplantımıza hoş geldiniz. Ülkelerin gelişmişlik seviyesinin önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen sigorta sektörü, sadece ekonomilerinin değil toplumu oluşturan bireylerin yaşamında da son derece önemli bir yer tutmaktadır. Oluşturduğu istihdam ve fonlarla ülke ekonomisine de kaynak sağlayan sektörümüz, bir yandan istihdam ve yatırımlara destek verirken, diğer yandan bireylerin sağlığını ve varlığını güvence altına almaktadır.' ifadelerini kullandı.
Sigortacılık sektörünün rekabet ortamındaki riskleri bertaraf ederek başarı oranını büyük ölçüde artırdığına dikkat çeken Fırathan, 'Refah içinde daha az risklerin olduğu bir dünya için çalışan sektörümüzün en büyük misyonlarından biri de, güvenli ve refah içinde bir geleceğin kurulmasını sağlamaktır. Bu misyonun yürütülmesinde ise sigorta bilincinin tabana yayılması büyük önem taşımaktadır. Küresel ekonominin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan sigortacılık sektörünün rekabet ortamındaki kıyasıya mücadelede, riskleri bertaraf etmek ve rekabete konsantre olmak başarı oranını büyük ölçüde artırmaktadır.' diye konuştu.

'Sigortalılık oranı hala istenilen ve yeterli düzeyde değil'
Sigorta bilincinin yeterince gelişmemesinden dolayı sigortalılık oranının istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan Fırathan, 'Ülkemizde ve ilimizde ne yazık ki sigorta sektörü hızla büyüme eğiliminde olsa da sigortalılık oranı hala istenilen ve yeterli düzeyde değil. Bu durumun en önemli sebebi ise; sigorta bilincinin yeterince aşılanmamış ve gelişmemiş olması. Toplumda sigorta bilincine katkı sağlanması ve bu bilinci arttırmaya yönelik olarak mayıs ayının son haftasını 'Sigorta Haftası' olarak kutlanmaktadır. Sigorta Haftası'nda, sigorta şirketleri, sigorta acenteleri ve çeşitli sigortacılık dernekleri sigortanın genel ve özel şartları gibi konularda bilinçlendirme ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmektedir.' ifadelerini kullandı.

'Sigorta, çeşitli risklerin gerçekleşmesi sonucunda bireylerin uğrayacakları zararların belirli bir düzeyde karşılanmasıdır'
Sigorta kavramı ve sağladığı faydalara değinen 28. Meslek Komitesi Başkanı Adem Köroğlu, sigorta ürünlerine nasıl ulaşılabileceği gibi konularda toplumda bilinç oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.
Köroğlu, 'Bu bilincin tabana yayılması, sigortalıların hak ve yükümlülükleri ile bilgilendirmeler yapılması amacıyla, sigorta sektörünün hak ettiği konuma gelmesi için düzenlenen 'Sigorta Haftası' ülkemizde her yıl mayıs ayının son haftasında kutlanmaktadır. Bizlerde her yıl düzenli olarak odamıza ve mesleğinde yakışır bir şekilde çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Sigorta çeşitli risklerin gerçekleşmesi sonucunda bireylerin uğrayacakları maddi ve manevi zararların belirli bir düzeyde karşılanması ve ülke ekonomisine sağladığı katkılar açısından son derece önemli bir finansal mekanizmadır. Bu nedenle risklerin giderek arttığı dünyamızda, tüketici nezdinde sigorta bilincinin artırılması ve tanıtımına yönelik gerçekleştirilen faaliyetler son derece önemlidir.' İfadelerini kullandı.


'Şanlıurfa'da sigortacılarımızın desteklenmesini istiyoruz'
ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ise 'Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri olarak 'Sigorta Haftası' ile ilgili gerekli bilgi ve açıklamaları arkadaşlarımız yaptılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Çok gayretli ve özverili sigortacı kardeşlerimiz her yılın mayıs ayı sonunda düzenlenen 'Sigorta Haftasını' fevkalade etkinliklerle takip ediyorlar. Sigortanın hayattaki ve iş dünyasındaki önemine vurgu yaparak anlattılar, kendilerine çok teşekkür ederim, bizleri bilinçlendirdikleri için. Hizmet anlamında özveri ile davranan sigortacılarımız kendilerinin bu alandaki eksikliklerinden hiç yakınmadılar. İş dünyasına, Şanlıurfa iş hacmine ve bürokrasisine seslenmek istiyorum. Bir insan yerelde güçlü olursa paydaşlarıyla o zaman daha iyi mücadele eder. Biz önce yerelden Şanlıurfa'dan daha sonra Türkiye'ye bakmamız lazım. Biz yerlerde güçlü olmamız için her ilde olduğu gibi bizde Şanlıurfa'da sigortacılarımızın desteklenmesini istiyoruz.' diye konuştu.
Sigortacıların desteklenmesi gerektiğine değinen Peltek, 'Sigortanın önemini insanlara yansıtmaları daha iyi katlı sunmaları için; bizde gerek belediyeler, kurumlar, kuruluşlar, Urfalı İşadamları, STK'lar ve herkesi yereldeki sigortacılar ile birlikte fikir alışverişi yaparak çalışmalarını istiyoruz. Biz ticaretin gelişmesini istiyorsak, şehrimizi seviyorsak eğer; Şanlıurfa'daki sigortacılarımızlar istişare edip, Urfa'nın geleceğini birlikte daha iyi yerlere taşımamız gerektiğine inanıyorum. Sigorta haftasının memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.' ifadelerini kullandı.
Programa; ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Direkçi, Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği (ŞURSAD) Başkanı Nihat Fırathan, 28. Meslek Komitesi Başkanı Adem Köroğlu ve ŞUTSO Meclis Üyeleri katıldı.