Seyfullah POLAT/ İlçede sosyal projelere ağırlık veren Viranşehir Belediyesi, israfın önlenmesi ve geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşması için çalışmalara devam ediyor. Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin 'Ekmek Nimettir Çöpe Atılmaz' sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında mahallelere bayat ekmek toplama kutuları yerleştiriyor.

BARINAKTAKİ HAYVANLARA ULAŞTIRILIYOR
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen proje dahilinde bugüne kadar 50 adet bayat ekmek toplama kutusu ilçenin farklı noktalarına yerleştirildi. Vatandaşlar tarafından bayat ekmek kutularına bırakılan ekmekler, barınaktaki hayvanlara ulaştırmaya başladı.

TEKSTİL ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR
Viranşehir Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan tekstil atıkları toplama kutuları yaygınlaştırılıyor. İhtiyaç ve talebe göre sayısı artırılan kutularda; atık ve deforme olmuş tekstil ürünleri toplanarak geri dönüşüm tesislerinde hammadde olarak kullanılıyor. İsrafın önlenmesinin yanı sıra çevre kirliliğinin de önüne geçen proje ile ilçede geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşması hedefleniyor.

EKİNCİ: DUYARLILIK GÖSTEREN VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Hayata geçirilen projelerle kaynakların gereksiz yere tüketilmemesi ve ekonomik değerin çöpe gitmemesi yönünde farkındalık oluşturduklarını belirten Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, olumlu geri dönüşlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Ekinci; 'Bu uygulama israfın önüne geçme konusunda önemli bir çalışmadır. Kutulara bırakılan bayat ekmekler, ekiplerimiz tarafından düzenli bir şekilde toplanıyor. Yapılan denetimlerde de sokaklarda kaldırım, duvar üstü ve konteynır kenarlarına atılan bayat ekmek miktarında ise gözle görülür bir azalmanın olduğu tespit edildi. Tekstil atıklarında da aynı durum söz konusu. Sentetik karışımlarla doğayı kirleten bu atıkları da geri dönüşüm tesislerine göndermeye başladık. Bu konuya duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederiz' diyerek geri dönüşüm kutularının sayılarını artırmaya devam edeceklerini dile getirdi.