Haber Merkezi / Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Cumhuriyet'in kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyel bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Baydilli mesajında Cumhuriyet'in tarihimizde yeniden bir diriliş olduğunu belirtirken şu ifadelere yer verdi:

'29 Ekim 1923'te tarihi zaferler kazanılarak ilan edilen Cumhuriyet'in 97. yıl dönümünü kutluyoruz. Aziz milletimizin ortak iradesi ve büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bir bağımsızlık ve özgürlük zaferi olan Cumhuriyet atalarımızın bize bıraktığı en değerli miras ve emanettir. Milletimiz bu emaneti her defasında canı pahasına korumayı bildi, Allah'ın izniyle ilelebet korumaya devam edecektir. İnşallah milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hiçbir hain emel ve hiçbir bölücü güç Cumhuriyetimize zarar veremeyecek, milletin güçlü iradesi karşısında tutunamayacaktır. Biz birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız sürece fiili, siyasi veya ekonomik saldırılar ülkemize zarar veremez, milletimizi yıldıramaz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanı için çekinmeden canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.