Haber Merkezi / Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Kadın Aile Şubesine bağlı TOKİ Kadın Kültür Merkezinde uygulanan 'Anne sütü ve doğru emzirme teknikleri ' seminerini Dr. Öznur Bulut Gazanfer ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜL Şubesinden Yasemin Eroğlu sundu.
Bebek emzirme esnasında meydana gelebilecek boğulmaların yaşanmaması için teknikleri anlatan gönüllü eğitimcilerimiz anne sütünün önemine değindi. Katılımcı annelere seminerin sonunda, konu ile ilgili kitapçığı ile 6 aylıktan itibaren bebek beslenmesi ve ek gıdalar ile ilgili magnetli tarifler dağıtıldı.
Kentte yaşanan bebek emzirme sorunlarıyla ilgili olarak anneleri bilgilendirici eğitimlerini sürdüreceklerini belirten Şanlıurfa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Ecz. Gürkan Billurcu, Sağlık Okuryazarlığı kapsamındaki bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi ve sözü eğitimcilere bırakarak salondan ayrıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri başkanlığından Dr. Öznur Bulut Gazanfer ve Yasemin Eroğlu; anne sütü ve doğru emzirme teknikleri eğitimlerini verdiler, belli periyotlarla farklı bölgelerdeki annelere de bilgilendirici seminerlerimiz devam edecektir' dediler.