İshak POLAT / Suriye'de süren iç savaş sekizinci yılına girerken Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Suriye içerisinde ve Türkiye'ye göç eden Suriyelilere yönelik yardımlarına aralıksız devam ediyor. Sürdürülen yardımlar çerçevesinde daha önce yüzlerce insani yardım malzemesini Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İnsani Yardım Platformu bu sefer de gıda, temel ihtiyaç malzemeleri ve temizlik malzemelerinden oluşan 4 tır insani yardım malzemesini kuşatma altındaki İdlip şehrine gönderdi.
Akçakale Yolu üzerinde bulunan İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezinde düzenlenen ve çeşitli STK temsilcilerinin katıldığı törende konuşan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem yıllardır devam eden Suriye iç savaşı ve Esed Rejiminin zulmü neticesinde yüzbinlerce Suriyelinin öldüğünü milyonlara Suriyelinin ise evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kaldığını belirterek; Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir Hadis-i Şerifin düsturu ile şimdiye kadar Suriyeli mazlumlara hayırseverlerimizin bağışladığı insani yardımları ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu yardımlar kapsamında 4 tırdan oluşan yardım malzemelerini de kuşatma altındaki İdlip'e uğurlayacağız. Bu yardımların toplanmasında maddi ve manevi katkıda bulunan hayırseverlerimizden Allah razı olsun diyoruz' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 4 tır insani yardım malzemesi taşıyan tır İdlip'e gitmek üzere dualar eşliğinde uğurlandı.