İLKHA/ HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki partili heyet, Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını ve Memur-Sen İl Temsilciliği ziyaret etti.
Şanlıurfa'nın sorunları konuşulduğu ziyaretlerde sorun ve sıkıntılarla ilgili fikir alış-verişinde bulunduklarını dile getiren Lokman Yalçın, 'Ekonomi bu şekilde fazla ayakta kalamaz, çöker. Hepimiz bu geminin parçasıyız. Bu gemi batarsa, Saadet Partisi, HÜDA PAR, AK Parti, MHP, işveren, işçi, esnaf, yaşlı, genç hepimiz batarız.' uyarısında bulundu.

'İş yok sürekli internette geziniyoruz'
Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret eden HÜDA PAR heyetini İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz ve partililer karşıladı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Şanlıurfa'nın sorunları konuşuldu.
Kentte ciddi bir sıkıntının yaşandığını ve ziyaret ettikleri esnafın neredeyse yüzde 90'ının mevcut durumundan şikayetçi olduğunu belirten Yalçın, 'Kapaklı pasajına dünyanın çeşitli ülkelerinden mallar gelir, iş adamları Türkiye'nin her tarafından Şanlıurfa'ya gelip toptan mal alırlardı. Şimdilerde ise esnaf 4 gün siftah etmeden evine gittiğinden dert yanıyor. Esnaf, 'Eskiden işyerimize bir dostumuz geldiğinde iş yoğunluğundan dolayı, kendisiyle ilgilenemediğimiz için mahcup oluyorduk. İş yok sürekli internette geziniyoruz.' diyor.' şeklinde konuştu.

'Bu gemi batarsa hepimiz batarız'
Esnafın hareket alanının sürekli daraltıldığını ve bankaların, esnafı zorla faize bulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Faiz, ödemekle bitmez, ne kadar ödersen öde ancak, artan faizi ödersin. Anapara sürekli yerinde duruyor. Böyle olduğu zaman bu borç bitmez. Ekonomi bu şekilde fazla ayakta kalamaz, çöker. Hepimiz bu geminin parçasıyız. Bu gemi batarsa, Saadet Partisi, HÜDA PAR, AK Parti, MHP, işveren, işçi, esnaf, yaşlı, genç hepimiz batarız. Onun için bu halkın birliktelik içinde hareket etmesi lazım.'
Ziyaretlerinden ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, gidişatın belirsizliğinden dolayı iş adamlarının yatırım yapmaktan kaçındığını, bu yüzden işsizliğin arttığını, esnafın ise iş yapamadığını söyledi.
Saadet Partisi ziyareti sonrası Memur-Sen Şanlıurfa temsilciliğini ziyaret eden Yalçın, Şanlıurfa'nın Eğitim ve çeşitli sorunlarıyla ilgili sürekli bir araya gelerek istişarede bulunduklarını söyledi.
Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür ettiğini belirten Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yaklaşık 1 saat süren ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.