Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi yamaç paraşütü yapan sporcuların ilgisini çekiyor. Özelikle yüksek rakıma sahip olan Karaköprü'de sporcular Seyrantepe Mahallesi ile Horzum ve Mustafacık kırsal mahallelerini tercih ediyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Seyrantepe mahallesinde yamaç paraşütü atlayışı yapan sporcuları ziyaret etti. Başkan Baydilli sporcularla bir süre sohbet ederken, yamaç paraşütü ve Karaköprü hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Karaköprü'de yamaç paraşütü sporu için rakım ve yükselti olarak çok uygun alanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Metin Baydilli, bu sporun burada yapılması ve artması için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Başkan Baydilli, 'Karaköprü'müzdeki potansiyeli gördük ve Yamaç Paraşütçüsü Soner Coşkun hocamızı Karaköprü'müze davet ettik. Hocamız Seyrantepe Mahallemizde rakımı yüksek bölgede uçuşunu gerçekleştirdi. İnşallah bundan sonra Karaköprü'müzdeki bu potansiyeli en yükseğe çıkarma adına etkinlik yapacağız. Bu sporun yaygınlaşması ve Karaköprü'müzü ön plana çıkarma adına çalışacağız. Gençlerimizi de yamaç paraşütü yönlendireceğiz. Biz Karaköprü'yü marka şehir yapmak istiyoruz, bunun için gerek spor gerek sanat gerekse yaşam alanları konusunda çalışmalar yapıyoruz.

Karaköprü' yü müze şehir yapmak için müzeler kuruyoruz, yeni yaşam alanları, parklar, Gençlik merkezleri kazandırıyoruz. İnşallah yapacağımız bu çalışmalarla ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz' diye konuştu.

Başkan Baydilli ziyaretinde yamaç paraşütü uçuşunu bir süre takip etti.