Haber Merkezi / Geçtiğimiz günlerde MHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan ve Şanlıurfa'yı da kapsayan Cumhur İttifakı nedeniyle feragat ederek adaylıktan çekildiğini basın açıklamasıyla duyuran Abdullah Çetinkaya, Hilvan Belediye Başkanlığı için 3'üncü döneme hazırlanan Aslan Ali Bayık'a tebrik ziyareti gerçekleştirerek destek olacağını açıkladı.

Şanlıurfa'nın kanaat önderlerinden Mehmet Eyyüpoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Çetinkaya 'Daha önce Hilvan'da görev yaptığım yılları çok iyi hatırlıyorum. Hilvan köy görünümünde olan bir ilçeydi. Belediye Başkanımız Sayın Aslan Ali Bayık'ın yaptığı hizmetler, köy görünümündeki ilçeyi bambaşka bir yer haline getirmiş durumda. Bu nedenle kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Cumhur İttifakı'nın oluşması nedeniyle MHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığından feragat ederek bir ve beraber hareket edeceğiz. Bu süreçte Başta Şanlıurfa olmak üzere Hilvan'ın daha iyi hizmetler alabilmesi için Belediye Başkanımız Sayın Aslan Ali Bayık'a desteklerimizi sürdüreceğiz. Bugüne kadar Hilvan'a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.' dedi.

Yeni bir döneme hazırlanan Hilvan Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Aslan Ali Bayık 'Abdullah bey, MHP'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu, ancak Cumhur İttifakı nedeniyle adaylığından feragat ederek memleketin birlik ve bütünlüğünün sağlanması için çok önemli ve örnek alınacak bir davranış sergilemiştir. Daha önce Hilvan'da görev yapmış olan Sayın Çetinkaya'ın destek ziyaretlerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.