İshak POLAT / Sahip olduğu tarihi, kültürel değerlerinin yanı sıra binlerce yıllık mutfak lezzetleri ile ilgi odağı olan Şanlıurfa her geçen gün görsel ve yazılı medyanın ilgisini daha çok çekiyor. Bir çok yerel, ulusal ve uluslararası yayın organının çeşitli konular üzerine belgesel çektiği Şanlıurfa bu sefer TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğünün yerel lezzetleri konu alan 13 programlık belgeseline isot ve Karacadağ pirinci ile konu oldu.
TRT'nin kendi bünyesindeki kanallardan olan TRT Kürdi 'de Mart- Nisan 2019 tarihlerinde gösterime girmesi beklenen ve özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki lezzetlerin konu edildiği 'Sofra malı' programı için Şanlıurfa'nın isotu ve Karacadağ pirincinin çekimleri gerçekleştirildi. TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğünden bir ekip öncelikle Siverek'te Karacadağ pirincinin üretimden sofraya kadar olan serüvenini kayıt altına alırken daha sonra da Şanlıurfa'da isot üretiminin yoğun olarak gerçekleştiği Sırrın Mahallesinde isotun serüvenini kayıt altına aldı.
Çekimler sırasında isot yapan Şanlıurfalılar ile röportajlar gerçekleştiren TRT ekibi Aşık Kul Kemali ( Kemal Burhan) nin ' İsot' adlı türküsünün çekimini de isot tarlalarında gerçekleştirdi.