Haber Merkezi / Geçmişten günümüze köklü bir mutfak kültürüne sahip olan Şanlıurfa'nın, nostaljik lezzetlerinden en güzel örneklerin sunulduğu yarışmaya Şanlıurfalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya katılan yemekler arasında ise ''Ağzı açık-ağzı yumuk'' isimli yemek şampiyon oldu.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al'ın eşi Filiz Al, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi ile ünlü aşçı Emine Beder'in jüri üyeliği yaptığı yarışma oldukça çekişmeli geçti.
Şanlıurfa'da yaşayan ancak, başka illerden bu kente gelen kadınlar da kendi yörelerine ait yemeklerle yarışsalar da geleneksel Şanlıurfa lezzetini geçemediler. Nilgün Bengisu, urfa yöresine ait ''Ağzı açık-ağzı yumuk'' adlı yemeği ile yarışmanın şampiyonu oldu.
Yarışmada ikinciliği ''Bulamalı köfte'' ile Esen Şahin aldı. ''Borani'' ile Tuğba Yıldırım üçüncü, ''Su böreği - Çullama'' ile Leman Şişman dördüncü, ''Maşluka-Yahudi Köftesi'' ile de Serap Çadırcı beşinci oldu.
Tüm katılımcılara Emine Beder'in yemek kitabı ve çeşitli hediyelerin verildiği yarışmada, birinciye Opema'dan 84 parça sofra takımı, ikinciye 36 parça sofra takımı, üçüncüye de yine Opema'dan Kahvaltı Seti verildi.