Haber Merkezi / Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un şehadetinin 10'uncu yıldönümü münasebetiyle Beşat mahallesindeki baba ocağında okutulan mevlide, Vali Erin'in yanısıra Vali Yardımcısı ve Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, İl Müftüsü İhsan Açık, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, şehidin ailesi, yakınları ve mahalle sakinleri katıldı.
Okutulan mevlid ve yapılan duaların ardından şehidin ailesi ve yakınlarıyla sohbet eden Vali Erin, şehitlerin kanlarıyla sulanan vatan toprağının her karışının kutsal bir emanet olduğunu, bunun yanında şehitlerin başta devlet olmak üzere tüm milletimize emanet ettiği ailelerine sahip çıkmanın en büyük sorumluluk olduğunu belirtti.
Terhisine 20 gün kala şehadet şerbeti içen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un, şehit olduğu zaman 3 yaşında olan kızı Güneş ve 2 yaşındaki Zeliha ile sohbet eden ve okul durumları hakkında konuşan Vali Erin, 'Devletimizin sahip çıktığı şehidimizin kızları bugün 13-14 yaşlarında, oldukça başarılı birer öğrenciler. Şehidimizin emanetleri olan yavrularının ve ailesinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.
Milletimize uzun yıllardır büyük acılar yaşatan terör örgütü ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ve kutsal değerlerimize saldırarak kan dökenlerin sonlarının mutlaka hüsran olacağını ifade eden Vali Erin, vatandaşlarla yaptığı sohbetin ardından mahalleden ayrıldı.