İLKHA/ Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yaz Kur'an Kursları' 5 Temmuz 2021 tarihinden itibaren başlayacak.
Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mehmet Nur Karadaş, çocuk ve gençlerin yaz tatilini en iyi şekilde değirmelerini sağlamak amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı.
Muhtar Karadaş, yazı tatili boyunca Kur'an'ı Kerim'i hatim yapan 8-18 yaşındaki çocuklara bisiklet hediye edecek.
Kayıt yaptırmak isteyenlere Kur'an'ı Kerim'de hediye eden muhtar, diğer muhtarlara da çocukları Kur'an'ı Kerim okumaya teşvik etmeleri konusunda çağrıda bulundu.


'Kur'an'ı Kerim'i hatim ederlere teşvik amaçlı bisiklet hediye edeceğim'
Bahçelievler Mahallesi'nde 4 dönem boyunca muhtarlık yaptığını belirten Karadaş, 'Bu dünyanın öteki dünyası var. Okullar tatil oldu ama tatile gidemeyen çocuklar var. Mahallemizdeki çocuklar için Kur'an'ı Kerim aldım. Mahallemdeki çocuklar çalışıp Kur'an'ı Kerim'i hatim ederlerse teşvik amaçlı onlara bisiklet hediye edeceğim. Mahallemiz içerisinde 8-18 yaş arası Türkiye vatandaşı çocuklara Kur'an'ı Kerim vereceğim. Verdiğim Kur'an'ı Kerim'i okuyup hatim edenlere de bisiklet hediye edeceğim.' şeklinde konuştu.
Hediye edeceği bisikletlerin masraflarını kendi cebinden karşılayacağını belirten Karadaş, amacının sadece çocukların Kur'an'ı Kerim öğrenmesine vesile olmak olduğunu belirtti.

'Çocukların Kur'an'ı Kerim okuması hoşumuza gider'
Çocukların yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Karadaş, 'Şimdiki çocuklar, bilgisayar başından ayrılmıyor. Çocuklar, sürekli 'Pubg' denilen oyun ile vakitlerini harcıyorlar. Bilgisayar ve mobil oyunlardan dolayı çocuklar elini Kur'an'ı Kerim'e uzatmıyor. Bu sebepten dolayı mahallemizdeki çocuklar için böyle bir kampanya başlattım. Çocuklar, velileriyle birlikte gelip benden Kur'an'ı Kerim alsınlar. Kur'an'ı Kerim'i hatim edince de hediyelerini vereceğim. Bisikleti olmayan çocuklar var. Çocukların Kur'an'ı Kerim okuması hoşumuza gider. Bu dünyanın öteki dünyasının olduğunu unutmayalım. Çocuklar Kur'an okusun diye bir değil 40 bisiklet yine alırım. Hediye edeceğim bisikletin ücretini kendim karşılayacağım.' diye konuştu.
Muhtar Karadaş, diğer muhtarları da bu tür kampanyalar düzenlemeye davet etti.