İLKHA/ Viranşehir'e bağlı olan Azadi Mahallesi'nde ikamet eden İbrahim Yunkul, yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunarak iş talebinde bulundu.
Herhangi bir kimseden yardım talebinde bulunmadığını sadece iş istediğini söyleyen 4 çocuk babası İbrahim Yunkul, 'Ben, 4 çocuk babasıyım, işsizim. Motosikletim ile akşamları geç saatlere kadar bir iki çuval atık çöp topluyorum. Sattığım atık çöp parasıyla geçimimi sağlıyorum. Geceleri saatlerce çalışıyorum ama sattığım atıklar 15 TL tutuyor. 10 TL'yi benzine verirken, 5 TL'yi de çocuklara harçlık olarak veriyorum. Ben devletten bana, para yardımı yapmasını istemiyorum. Benim isteğim, bana bir iş bulsunlar, çalışayım ve çocuklarımın nafakasını kazanayım. Başka bir şey de istemiyorum.' dedi.
Bir baba olarak utandığını, çocuklarını okutmak ve topluma faydalı bireyler olmasını istediğini belirten Yunkul, 'Okula giderlerken çocuklarıma harçlık veremiyorum. Evimde hiçbir şey yok. Komşuların yardımıyla ayakta kalabiliyoruz. 'Bana balık vermeyin, bana balık tutmayı öğretin.' Benim istediğim sadece iştir. Geçenlerde annem vefat etti, misafirlere verecek bir şeyimiz yoktu. Sağ olsun ilçe belediyesi bize taziye için destek çıktı. İki ay önce maddi sıkıntıdan dolayı eşimin psikolojisi bozuldu. Eşim çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı. Eşimi hastaneye kaldırdık. Sağ olsunlar doktorlarımız erken müdahale ederek eşimi sağlığına kavuşturdu. Evimin damı damlatıyor, param olmadığı için bu sıkıntıyı gideremiyorum. Su faturalarımı ödeyemiyorum. Benim şu an psikolojim bozulmuş durumda. Yetkililerden iş desteği bekliyorum.' ifadelerini kullandı.
Çocuklarının okula harçlıksız gittiklerine çok üzüldüğünü söyleyen Anne Ayşe Yunkul, 'Maddi sıkıntılardan dolayı çocuklarım okula sabah harçlıksız gidiyorlar. Bu da beni çok üzüyor. Şu an evimizde erzak yok. Geçen hafta bizim çocukların okul müdürleri bize, biraz gıda malzemesi getirdi. Hayırseverlerden hayırlı bir elin uzatılmasını istiyoruz.' dedi.