Mutlu GÜNEŞ/ 12 bin yıllık Göbeklitpe'nin yer aldığı Şanlıurfa'da yeni turizm rotası oluşturmak amacıyla proje başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin sahil ilçesi olan Bozova Çatak'ta 11 adet Bungalov ev yapmak için altyapı çalışmalarına başladı.
Bungalov evlerin yapılacağı Bozova Çatak tesislerindeki alanda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte, turizme dayalı ekonomiyi güçlendirmek, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin daha fazla vakit geçirmesini sağlamak için projeler üretmeye devam ettiklerini bildirdi.

TURİZM VE SU SPORLARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF OLACAK
Güneydoğu'nun incisi Fırat Havzasında bulunan Büyükşehir Belediyesine bağlı Çatak Sosyal Tesisleri içerisinde Bungalov evlerin yapımı için altyapı çalışmalarının başladığını ifade eden Beyazgül, 'Bozova Çatak'ta güzel manzaranın önünde Bungalov evlerimizi yapıyoruz. 11 adet bungalov evlerimiz inşallah 3 ay içerisinde tamamlanacak. Şanlıurfa'dan veya Bozovalı vatandaşlarımız gelecek. Burada kamplar kurulacak. Burada bir takım sportif faaliyetler yapılacak. Su sporlarıyla ilgili faaliyetlerimiz olacak. İnşallah çocuklarımızın seveceği ve burada güzel zaman geçirebilecekleri mekanlarımızı oluşturuyoruz. Şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun' diye konuştu.