MAKARNALIK VE BULGURLUK BUĞDAY TOHUMLARI TANITILDI

Merkezi Balıkesir-Gönen'de bulunan ve 2002 yılında sektöre adım atarak hububat ve yem bitkileri alanında Türkiye'nin sayılı firmaları arasına adını yazdıran Alfa Tohum, kapılarını ziyaretçilere açan fuarda çiftçilerle buluştu.

Firma olarak fuardan beklentileriyle ilgili konuşan Alfa Tohum Güneydoğu Bölge Sorumlusu Abulkadir Demir, 'Alfa Tohum; tarla bitkileri, endüstri bitkileri, yem bitkileri, sebze ve çayır–mera tohumlarının üretimi, ithalatı, yurtiçi ve yurt dışında pazarlanması, yeni çeşitler için AR-GE alanlarında faaliyet gösteriyor. Konusunda uzman ziraat mühendisleri ile en kaliteli ve üstün verimli tohumların üretimini yaparak, Türk çiftçisine sunmak ve yurtdışında pazarlar oluşturarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yıllık 25 bin ton tohum üretim ve işleme kapasitesi ile tarım sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alma gayreti ve çabası içerisinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Fuar anlamında güneydoğuda büyük bir eksiklik var. Biz 2 yıldır Şanlıurfa'daki tarım fuarlarına katılım gösteriyoruz. Alfa tohum bu anlamda bölgede ismini her yere yazdırıyor. Ürün çeşitleri ve kalite olarak Güneydoğu'da söz sahibiyiz.

Urfa tarımı pamuk ve makarnalık buğday üzerine kurulu, bu fuarda makarnalık tizyana ve salgado ile bulgurluk argeles tohumlarımızı öne çıkarıyoruz' diye konuştu.

Seyfullah Polat