Abdurahman D. UĞURLU / Veysel Polat'ın hazırlayıp sunduğu, Urfa'nın sorunları ve çözüm önerilerin masaya yatırıldığı " Urfa'dan Bakış" programının bu haftaki konukları olan AK Parti Şanlıurfa İl teşkilatı Kurucu Üyesi ve eski İl Başkanı Mehmet Ekinci ,Kurucu Üye, eski İl Başkan Yardımcısı Mahmut Cahit Büyükkılıç gazetemizin dijital platformunda yayınlanan programın son kısmında Aşiret, Mafya- Siyaset üzerine düşüncelerini dile getirdiler.

Urfa'da herkes bir aşiret mensubu. Aşiretleri yok sayamayız, Urfa aşiretleriyle, aileleri ile güzel
Programın yayınlanan son kısmında Şanlıurfa ve bölgede aşiretlerin önemi ve işleyişine ilişken açıklamada bulunan konuklar günümüzde aşiretlerin siyasetin oy deposu olarak görüldüğünü belirtirken Mehmet Ekinci' de yaptığı açıklamada; "Burada herkes bir aşiret mensubu. Tarihe baktığımızda da günümüzde de aşiretleri yok sayamayız. Aşiretlerin geçmişine baktığımız kendi insanın sahip çıkma noktasında önemli ve güzel şeylere imza atmıştır. Ama bir dönem sonra siyasetçiler aşiretlerin oy potansiyelinin farkına vardılar. Hatta uydurma aşiretler üretmeye başladılar.
Urfa aşiretleri, aileleri ile güzel" diyerek aşiretler arasında fitneye yer verilmemesi ve birilerinin aşiret adı altında bu yapıyı siyasete ve şahsi çıkarlarına alet etmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Ortadoğu'da fitne ve fesadın önüne geçilmesi lazım
Ortadoğu, Suriye ve Irak'taki sorunlarından konuşulduğu programda yüzyıllardır fitne ve fesadın yol açtığı kan ve gözyaşının dinmediğini belirten konuşmacılar bu coğrafyada zalimin ve mazlumun değişmediğini dile getirdiler. Bu konuda da görüşlerini dile getiren Mehmet Ekinci; Bu coğrafyaya onlarca Peygamber geldi ve insanlara doğru yolu gösterdi. Bu coğrafyada kan ve gözyaşının dinmesi için akıl, adalet ve mazluma uzanan ele ihtiyaç vardır" dedi.