Haber Merkezi / Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yürüttüğü sosyal yardım faaliyetleri ile ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. İhtiyaç sahipleri tarafından yapılan başvuru neticesinde, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı hane inceleme ekibinin incelemeleri doğrultusunda, başvurular olumlu veya olumsuz şekilde değerlendiriliyor. Komisyon incelemesinde sosyal yardım almaya uygun görülen aileler, durumlarına göre gruplara ayrıldıktan sonra müdürlük bünyesinde Sosyal Yardım Kartı çıkarılarak, Haliliye Belediyesi Sosyal Marketten alışveriş yapmaları sağlanıyor.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen hane incelemeleri kapsamında yaklaşık 20 bin aile, sosyal yardım programı kapsamına alındı. Aileler, bulundukları gruplara tanınan yardım miktarı kadar alışverişlerini yapabiliyor.

GÜNLÜK 1987 EKMEK DAĞITIMI
Haliliye Belediyesi Glütensiz Ekmek Fırını, kent genelindeki çölyak ve PKU hastalarının glütensiz ekmek ihtiyacına cevap veriyor. Günlük 187 adet PKU, 1800 adet ise çölyaklılar için ekmek üretilen fırından, çölyak ve PKU hastalarına verilen kartlarla ücretsiz ekmek alınması sağlanıyor.