Yüksel POLAT/ Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve Platform Üyesi Yusuf Mert gazetemize ziyarette bulunarak Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya geldi.

Suriye'de acilen insani yardıma ihtiyaç var
Ziyaret toplantısında Şanlıurfa içerisindeki ve Suriye'ye yönelik insani yardımlar hakkında bilgi veren Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem rejimin zulmünden kaçarak Barışpınarı, Fırat Kalkanı ve İdlip'teki güvenli bölgelere yerleşen Suriyeli sığınmacıların kışın gelmesi ile birlikte yaşam koşullarının çok daha zorlaştığını belirterek; Maalesef yıllardır süren iç savaş dolayısı ile yüzbinlerce Suriyeli hayatını kaybederken milyonlarcası ise kendi vatanlarında ve vatanlarının dışında sığınmacı durumuna düştü. Her geçen gün yaşam koşulları ağırlaşan bu insanların maalesef kışın bastırması ile birlikte yaşam koşulları daha da ağırlaşmış durumda. Suriye'de acilen insani yardıma ihtiyaç var. Hayırseverlerimizin ve STK'larımızın desteği sürmesine rağmen yardımlar yetersiz kalmaktadır' diyerek Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çekti.


Şanlıurfa turizmi büyük potansiyele sahip
Şanlıurfa kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç ise Şanlıurfa Kent Konseyi'nin seçimlerden bu yana panademi dolayısı ile planlanan bir çok etkinliğini ertelemek durumunda kaldığını belirterek; Buna rağmen Şanlıurfa ile ilgili bir çok sorunu Komisyonlarımızda masaya yatırma imkanı bulduk. Bunun yanı sıra özellikle Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini ortaya çıkartmak ve saha incelemesi yapmak üzere Kent Konseyi Turizm Komisyonu üyeleri ve Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ile birlikte Harran , Siverek ve Takoran Vadisinde inceleme gezilerinde bulunduk. Amacımız pandemi sonrasında Şanlıurfa turizminin hak ettiği noktaya gelmesine katkıda bulunmak çünkü Şanlıurfa sahip olduğu bir çok değer ile büyük bir potansiyele sahip' dedi.

STK'lar demokrasinin olmazsa olmazıdır
Ziyaretten duyduğu memnuniyet belirten Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise Şanlıurfa'daki STK'ların çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek; STK'lar demokrasinin olmazsa olmazıdır. Sosyal hayattan ekonomik hayata ve kültür sanattan bir çok alana STK'ların önemi çok büyüktür. Toplumun kendisine dokunan çalışmalarından ötürü Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun ve Kent Konseyinin çalışmalarını yakinen takip ediyoruz ve faaliyetlerini basın kuruluşlarımız aracılığı ile kamuoyuna aktarmaya gayret ediyoruz' dedi.
Yaklaşık bir saat süren ziyaret toplantısı çeşitli konularda istişarelerin ardından sona erdi.