Haber: Seyfullah POLAT / Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen GAP Vadisi Lansman Töreni'ne Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Genel Sekreter Abdulkadir Acar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tanıtım filmiyle başlaşan törende GAP Vadisinin tüm etapları ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Etaplar içerisinde yer alacak projeler vatandaşların beğenisine sunuldu. İçinde Cumhuriyet Sosyal Tesisleri, GAP SUKAY, Şanlıurfa Bilim Merkezi, Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası ile Teleferik Projesini bulunduran GAP Vadisi, Kent Ormanı ile birlikte katılımcılardan tam not aldı.

ŞEHİR MERKEZİ, BU YIĞILMAYI KALDIRAMIYOR

Tanıtım filminin ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Vadisi Projesi'nin tüm Şanlıurfa halkını heyecanlandırdığını dile getirdi. GAP Vadisi'nin hayata geçirilmesinde birçok kurumun katkısı olduğunu vurgulayan Çiftçi, 'Bu devasa proje bizleri ve tüm Şanlıurfalı kardeşlerimi heyecanlandırdı. GAP Vadisi Şanlıurfa'nın tüm kurumlarının sahiplendiği bir proje oldu. Herkes elinden gelen katkıyı sağladı. Bir mesaj vermek istiyorum. Şanlıurfa'da nereye gideceksin? diye sorulduğunda aldığımız cevap Balıklıgöl oluyor. İnsanımız iş çıkışında, gezmek istediğinde, dolaşmak istediğinde tarihi inanç merkezimiz olan noktaya gidiyor. Maneviyat için gidelim, ibadet için gidelim ama Şanlıurfa artık 2 buçuk milyonun üzerinde bir nüfusu bünyesinde barındırıyor. Muhacir kardeşlerimiz ve şehrimizi ziyarete gelen vatandaşlarımızla birlikte bu rakam daha da artıyor' diyerek mevcut sıkıntıların sebeplerini sıraladı.

BALIKLIGÖL ASLINA UYGUN KALACAK

Balıklıgöl'ün Urfa'nın merkezinde yer aldığını aktaran Çiftçi, 'Dolayısıyla trafiğe bir çözüm bulamıyoruz. Güvenlik ve asayiş tedbirleri, alan yönetimi sağlıklı bir şekilde koordine edilemiyor. Çünkü büyük bir kalabalık var, yığılma var. Bunun yanında Şanlıurfa'nın sembolü olan bu tarihi mekan bir ticaret alanına dönüşmüş durumda. Sayın Valimizle bu hususları bir abi kardeş gibi değerlendiriyoruz. Bunu belirtmekte hiçbir sakınca görmüyorum. Şimdi buradan kardeşlerime, vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu mekanı koruyalım. Tarihi ve turistik alan olarak geliştirelim. İbadet alanı olarak feyz alalım. Ama şehrimizin turizmi açısından son derece önemli olan bu mekanı görüntü kirliliğine kurban etmeyelim' diyerek Balıklıgöl'ün muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı.

GAP VADİSİ, İHTİYAÇLARIMIZA VE YOĞUNLUĞA CEVAP VEREBİLECEK

Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin görüp gezebilecekleri alternatif cazibe merkezleri oluşturduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Artık yeni bir alan var. Şehir Ormanı ve 3 buçuk milyon metrekarelik bir alan ile sosyal donatıları, tesisleri, ticari alanları ile GAP Vadisi, Şanlıurfa'nın tüm ihtiyaçlarına ve yoğunluğuna cevap verebilecek. İnşallah bu projeyle şehir merkezimizdeki trafik yükünü, gereksiz işgalleri ortadan kaldıracağımızı düşünüyorum. Çünkü GAP Vadisi ile birlikte birçok ticari alan da hazırlandı. Esnafımız, yatırımcımız buyursun gelsin. İşletmelerini burada kursunlar. Ama 12 bin yıllık tarihi olan, Peygamberler Şehri olarak anılan memleketimizin Halil-ür Rahman Bölgesi'nin muhteviyatını korumalıyız' diye konuştu.

HAKSIZ ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDIK

Zaman zaman haksız eleştirilere maruz kaldığını dile getiren Çiftçi, 'Ben bu projeyi bir bütün olarak görmek gerektiğine inanıyorum. Çalışan ve yetki vermiş olduğunuz kişilere güvenmemiz gerekiyor. Zaman zaman haksız eleştirilere maruz kaldık. Bu tarihi projeyi yap-işlet-devret modeliyle yatırdığımız yönünde dedi kodular çıktı. Biz önümüze baktık. Başından beri bu projenin içindeyim Her etabı ilk kazma vurulduğundan beri yakından takip ediyorum. Artık Şanlıurfa'da yeni bir yaşam alanı, yeni bir kültür alanını, yeni bir eğitim alanı, yeni bir suyla buluşma alanı, yeni bir dinlenme alanı, yeni bir huzur alanı oluşuyor. Bizlere, bu hizmete vesile olmak yeter. Bu projeye katkı sağlayan kurumlarımıza, dostlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum' diyerek sözlerini noktaladı.