Seyfullah Polat

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ( ŞUTSO) Türkiye'de ilk defa Şanlıurfa'da yapılacak olan 'Bölgesel Kalkınma Yatırım Forum ve Fuarı'na ev sahipliği yapacak.

Türkiye'de diğer fuarlardan farklı olarak ilk defa Şanlıurfa'da 02-04 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak olan 'Bölgesel Kalkınma Yatırım Forum ve Fuarı'nın tanıtım toplantısı ŞUTSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve Şanlıurfa'da Ticaret ve Sanayi Alanında faaliyet gösteren çeşitli STK temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren ŞUTSO Yönetim kurulu Başkanı İ. Halil Kaya büyük emekler haracanarak hayata geçirilecek olan Bölgesel Kalkınma, Yatırım ve İşbirliği Forum ve Fuarının TOBB'un destekleri ile gerçekleştirileceğini belirterek; 'Fuarımız 2 Eylül 2021 tarifinde TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun iştiraki ile açılacaktır. Yaklaşık 14.000 üyesi bulunan ŞUTSO'nun yönetimine seçildiğimizde bu tarafa en büyük gayemiz Şanlıurfa'ya ticaret ve sanayi alanında katkı sağlamak olmuştur. Kamunun kurumlarının güçlü desteği, Özel Sektörün öncülüğünde ve STK'larımızın işbirliği ile ilimizin ve ülkemizin sürdürülebilir ekonomik büyümesine ve refah seviyesine katkı sağlamak amacı ile hayata geçireceğimiz bu fuarda ülkemizin ilk elektrikli traktörü sergilenecektir. Bölgemizin ticaret potansiyelinin masaya yatırılacağı, girişimcilerimizin bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı İlimizin ve bölgenin altyapı ve yatırım imkanlarının vitrine çıkartılacağı bu organizasyon 2-4 Eylül 2021 tarihinde Şanlıurfa Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir' diyerek destek veren kurumları sıralayarak desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Tüm girişimci ve iş insanlarını fuara davet eden İ. Halil Peltek'in ardından söz alan STK temsilcileri organizasyondan dolayı teşekkürlerini belirterek Şanlıurfa ve Bölge ekonomine ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler.