Yüksel Polat

ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar bazı sosyal medya hesaplarında çıkan icra haberlerini yalanlayarak ŞUSKİ'nin coronavirüs sebebi ile 13 Mart 2020 tarihinden bu tarafa borcundan dolayı kesik olan suları bile açtığını belirtti.

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve çeşitli haber organlarında çıkan ŞUSKİ'nin bazı vatandaşları icraya verdiği ve sularını kestiği iddialarına yönelik ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar düzenlediği basın toplantısı ile cevap vererek iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

13 Mart itibarı ile suları kesilmiş abonelerin bile sularını açtık

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü hizmet binasında, Şanlıurfa'da yayın yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar; 'Salgın hastalığın başlamasıyla birlikte 211 abonenin kapatılan suyu hemen açılmış, su kesintileri tamamen durdurulmuş ve yeni icra işlemleri de başlatılmamıştır, Halk sağlığı nedeniyle su borcundan dolayı hiçbir abonenin suyu kesilmeyeceği 13 Mart 2020 tarihinde ŞUSKİ Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile halkımıza duyurulmuştur' dedi.

Mehmet Emin Özçınar açıklamasına devamla; Dün bazı sosyal medya hesaplarında doğru olmayan maksatlı paylaşımlar yapılmasından dolayı bugünkü basın bilgilendirme toplantısına ihtiyaç duyulmuştur. Dünyada ve Türkiye'mizde başlayan Korona Virüsü ile ilgili Sağlık Bakanlığımız tarafından 11 Mart Çarşamba 2020 tarihinde yapılan açıklamada Türkiye'de görülen ilk vaka sonrası oluşan gelişmelerle beraber, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'ün verdiği talimatlar noktasında halk sağlığını önemseyerek bu amaçla 13 Mart Cuma 2020 tarihinde su borcu olup ödeme yapmayan ve suları kesik olan 211 abonemizin sularını kullanıma açmış bulunmaktayız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatı ile 13 Mart Cuma 2020 tarihinden itibaren de 2 ay boyunca su borcunu ödemeyen abonelerin suyunun kapatılmaması kararı alınmıştır. Bazı sosyal medya hesapları ile haberlerde yer alındığı gibi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz 13 Mart Cuma 2020 tarihi itibari ile hiçbir su abonesini icraya vermemiş ve suyunu kesmemiştir' dedi.

Yapılan işlemler rutin işlemlerdir.

Mehmet Emin Özçınar haberlere konu olan ihbarname ve icra takiplerinin rutin işleler olduğunu belirterek; birikmiş su borçlarına karşı vatandaşlarımızı uyarmak, gecikme faiz yükünden kurtarmak amacı ile yasal çerçevede yapılan bir rutin uygulamadır. Biriken su borçlarına faiz işlememesi vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hatırlatma babında bir çalışmadır. Tekrar altını çizerek ifade ediyoruz ki ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak 13 Mart Cuma 2020 tarihi itibari ile herhangi bir su kesintisi, abone kapatma ve icra işlemi olmamıştır' dedi.

Basın, dürüst insanların da hakkını korumak zorunda

Şanlıurfa'da yaklaşık 450 bin civarında su abonesinin bulunduğunu bu abonelerden yaklaşık 165 binin borçlu olduğunu belirten Mehmet Emin Özçınar, ŞUSKİ'nin bu abonelerden eski para ile yaklaşık 167 Trilyon TL alacağının bulunduğunu belirterek ; 'Başta Büyükşehir Belediyemizi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzü yıpratmak amacı ile yanlış, taraflı ve maksatlı yapılan haberleri kınıyoruz ve halkımızın bu tür paylaşımlara itibar etmemelerini bekliyoruz. Bu zor günlerde ülke olarak salgın hastalıklarla mücadele ederken politik çıkar ve hesaplarla siyasi menfaatlerin hepsini bir tarafa bırakıp yekvücut olmamız gerekirken bu yanlış haber ve paylaşımları yapanları tekrar kınıyoruz ve gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Bazı basın organları bu tür yayınlar yaparken hamallık, inşaat işçiliği gibi ağır işler yaparak su borcunu ödeyen dürüst insanlarında haklarını korumak zorundadır. Dürüst insanlar borçlarını öderken bazı abonelerimiz 2011 yılından bu tarafa borcunu ödememektedir. Bizler tüm Şanlıurfalıların haklarını korumak adına bu işlemleri yapmak zorundayız' açıklamasında bulundu.

Basın açıklaması sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar, ŞUSKİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında da kısa bilgilendirmelerde bulundu.