Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları ile Şanlıurfa'nın tümünde alt yapı çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdüren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, 33 bin 229 metre yağmursuyu hattı, 98 bin 606 metre kanalizasyon hattı, 287 bin 928 metre içme suyu şebeke hattı döşemesi gerçekleştirdi.
287 bin 928 metre içme suyu şebeke hattı döşemesinin yanı sıra birçok başarılı çalışmalara ve projelere imza atan ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarında tüm alt yapı problemlerini göz önüne alarak uzun soluklu çözümler üretmeyi hedefledi. Bunun için tüm araç, ekipman ve personelleri ile birlikte Şanlıurfa'nın tümüne eşit bir şekilde hizmet eden ŞUSKİ, vatandaşlardan tam not aldı.
Merkez ve kırsalda toplam 445 bin 479 metre kanalizasyon hattı temizliği yapılırken ayrıca 71 bin 041 adet vidanjör talebine planlı ve anında dönüş sağlayarak yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçildi.
ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, kesintisiz içme suyu hizmeti için kırsal mahallelerde bulunan içme suyu kuyularının dalgıç, hidrofor, elektrik pano ve trafo bakım ve onarımı için toplamda 16 bin 145 adet onarım ve bakımı yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı kent genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı kent genelinde vektörle mücadele çalışmasını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, dereler, sulama kanalları, fosseptikler, rögarlar, park ve bahçelerde ilaçlama çalışması yaparak vatandaşların sağlığını ön planda tutuyor.
Su birikintilerinde üremeye başlayan sivrisinek başta olmak üzere karasinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 merkez ilçede 106 personel, 48 araç 3 arazöz 3 traktör ile vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirebilmeleri için ilaçlama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 3 merkez ilçede birçok bölgede vektörle mücadele kapsamında çalışma yapıyor.
GEMİ SEVK, İDARE BELGESİ SINAVI YAPILDI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iç sularda güvenli taşımacılık ve balıkçılık yapılabilmesi için daha önce Mersin'de yapılan Gemi Sevk ve İdare Belgesi sınavının Halfeti'de yapılmasını sağladı.
Büyükşehir Belediyesi, Gezi, Balıkçı, Feribot, Yolcu tekneleri ve özel gemi kullanmak isteyen vatandaşlar için başlattığı Gemi Sevk, İdare Belgesi Eğitim ve sınavı 300 kişinin katılımıyla yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Mersin Liman Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde Gemi Sevk ve İdare Belgesi alımı için düzenlenen sınava katılan vatandaşlara, yetkililer tarafından gerekli eğitimler verildi. Eğitimlerin ardından Gemi Sevk ve İdare Belgesi sınavı gerçekleştirildi.
Yazılı sınavın ardından Halfeti ilçesinde uygulamalı sınav yapıldı. Adıyaman, Batman, Gaziantep, gibi çevre illerin yanı sıra Siverek, Suruç, Bozova, Birecik, Hilvan, Halfeti gibi ilçelerden yaklaşık 300 kişinin katılığı sınava 4 kadın da katılım sağladı. Uygulamalı olarak sınava tabi tutulan kadınlar gemi ehliyeti almaya hak kazandı.
Mersin Liman Başkanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlar Halfeti ilçesinde tekne de uygulamalı eğitim verdiler. Sınava katılanlara acil durum, ilk yardım ve gemi sürüş teknikleri konusunda eğitimler verildi. Sınava katılanlar daha sonra teknelere alınarak sürüş eğitimi verildi.
Gemilerde yapılan uygulamalı eğitimlerde 4 kadın dümene geçerek gemiyi kullandı. Uzman hocalar nezaretinde gerçekleşen sürüşte kadınların bir hayli heyecanlı oldukları görüldü. 2 gün süren eğitim ve sınavları tamamlayan yaklaşık 300 kişi Gemi Sevk, İdare Belgesi almayı hak kazandı.
Uygulamalı eğitimlerin Şanlıurfa'da yapılmasından dolayı memnun olduklarını anlatan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ettiler.
Mersin Liman Başkanlığının değerlendirmesi sonrasında başarılı olan vatandaşlara Gemi Sevk ve İdare Belgeleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim edilecek.
ALT YAPIYA KALICI ÇÖZÜMLER
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Viranşehir ilçesinde 17 bin 400 metrelik Kanalizasyon hattı döşeme çalışması başlattı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'nın tümünde olduğu gibi Viranşehir ilçesinde de kanalizasyon hat döşemesi başlatarak ilçe halkının hizmetinde olmaya devam ediyor.
İlçede altyapı yatırımlarını sürdüren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon, içme suyu ve bakım-onarım faaliyetlerini planlı ve programlı bir şekilde sürdürmektedir.
Kalıcı çözümler için projelerini teknik ekiplerce hazırlayarak sahada titizlikle uygulayan, geleceği esas alan hizmetleri hayata geçirmek için tüm araç ve personelle çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Viranşehir İlçesinin birçok Mahallesinde 13 bin 600 metrelik Kanalizasyon hattı döşeme çalışmasını aralıksız sürdürüyor.
Kanalizasyon hat döşeme faaliyetini gerçekleştiren ekipler hedeflerinde olan projenin bir an önce bitmesi için hummalı bir şekilde çalışma sürdürüyor.
Hürriyet Mahallesi Muhtarı Necmi Açmak alt yapı çalışmalarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.
10 BİN İHTİYAÇ SAHİBİNİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR
Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu 'Sosyal Market'ten her ay 10 bin ihtiyaç sahibi vatandaş faydalanıyor.
Yardımlaşmayı market alışverişiyle geliştiren Büyükşehir Belediyesi, market içerisinde uygulamaya koyduğu puanlama sistemi ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.
Şanlıurfa'da yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında evlere kadar yardım kolileri ulaştıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bunun yanında koordinesindeki Sosyal Marketten de aylık 10 bin kişi faydalanıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yardımlaşmayı market alışverişi konseptine uygun bir şekilde vatandaşlara ulaştırıyor. Puan sistemi ile yapılan market alışverişinde vatandaşların ihtiyaçları ön planda tutuluyor.
İhtiyaç sahibi vatandaşlar, puanlarına göre içerisinde temel gıda malzemelerinin yanı sıra temizlik ürünleri, kırtasiye malzemelerinin de bulunduğu Sosyal Marketten kartlarına yüklenen puanlarla alışveriş yapıyor.
Ev ve temel ihtiyaçlarını Sosyal Marketten karşılayan vatandaşlar, bu hizmeti Şanlıurfa'ya kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ettiler.
HIZ TESPİT GÖSTERGELERİ YAYGINLAŞIYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 'Akıllı Ulaşım Stratejileri' kapsamında yaygınlaştırdığı radarlı hız tespit göstergeleri ile sürücüleri hız aşımı durumlarında uyararak kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hız kaynaklı üzücü kazaların ve can kayıplarının yaşanmaması adına bir uyarı mahiyeti gören hız tespit göstergelerini kent genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğünce kentin en işlek 15 bulvarına radarlı hız tespit göstergeleri yerleştirildi.
Kent genelinde kazaların minimuma indirilmesi amacıyla montajı yapılan radarlı hız tespit göstergeleri ile tüm araçların anlık hızı son teknoloji sensörler aracılığıyla tespit edilerek hız sınırının aşılması durumunda sürücüler LED ekranlar ile uyarılıyor.
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Çevik Kuvvet Kavşağı, Mehmet Hafız Bulvarı, Çardaklıkaya Bulvarı, İpekyol Mardin Geliş istikameti, Karayolları Mardin Geliş istikameti, Akabe Gaziantep geliş güzergahı, Akabe, Diyarbakır geliş istikameti, Kuyubaşı Kavşağı, İpekyol Şehitlik geliş güzergahı, Karayolları Abide geliş istikameti, Balıkayağı Bulvarı, Sırın Çevre Yolu, TED koleji geliş istikameti ile Seyrantepe bölgesinde radarlı hız tespit göstergelerinin montajı tamamlandı.