Eyyübiye Belediyesi, TOKİ ile birlikte ilçede kentsel dönüşüm projesini başlattı. 4 Etaptan oluşan ve toplam 3000 konut hedeflenen projenin ilk etabında 367 konut ve 35 işyerinin çalışmalarına başlandı.

Eyyübiye Belediyesi, TOKİ ile birlikte ilçede kentsel dönüşüm projesini başlattı. 4 etaptan oluşan ve toplam 3000 konut hedeflenen projenin ilk etabında 367 konut ve 35 işyerinin çalışmalarına başlandı. Eyyübiye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projesine başladı. Akçamesçit bölgesinde bulunan Güney Kent projesiyle ilçeye 3000 konut kazandırılacak.

Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Yenice, İkizce ve Akçamescit Mahalleleri için kentsel dönüşüm projesinin ilk adımları atıldı. 4 etaptan oluşan ve ilk etap maliyetinin yaklaşık 80 milyon tl olduğu çalışmanın 1. Etabı başladı. Çalışmaların başladı alanı ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Beyazgül ve Başkan Kuş inşaat alanında başlayan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alıp, projenin diğer etap çalışmalarını da konuştu. İnşaat seslerinin yükseldiği ve hummalı bir şekilde çalışmaların başladı proje ile Yenice bölgesinden başlayıp, ilçe merkezine doğru hızlı bir kentsel dönüşüm süreci de başlamış oldu.

İnşaat çalışmalarının başladığı alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Kuş,' Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte Akçamesçit bölgemizdeyiz. Seçimlerden önce Eyyübiye'ye kentsel dönüşümle ilgili sözümüz vardı. Bugün o sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Temeller atıldı, atılacak demiyoruz. Temelleri attık. İnşallah 2020 yılının sonu 2021 yılının başında Eyyübiye ilçemize 367 konut 35 iş yerini kazandırmış olacağız. Bu birinci etap. Bu bölgemizde 4 etaplık bir çalışma söz konusu. Bu bölgemizdeki çalışmayı bitirir bitirmez 2. Etap çalışmalarına ara vermeden inşallah başlayacağız. Bu 4 etabı bitirip ilçemize yaklaşık 3000 yeni konut kazandırmış olacağız. Bize güvenen kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Zeynel Abidin Beyazgül Başkanımızla birlikte Eyyübiye'nin çehresini değiştirmeye devam edeceğiz. ' dedi.

Eyyübiye'nin en dezavantajlı bölge olduğunu ve Başkan Kuş ile birlikte ilçede hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüme başladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ise şunları söyledi;' Öncelikle Şanlıurfalı hemşerilerime evde kalın diyorum. Mehmet Kuş Başkanımla birlikte Akçamesçit'te Eyyübiye Belediyemiz TOKİ işbirliğinde yürütülen çalışmaları incelemeye geldik. Mehmet Başkanımda biz de beraber ilçemize neler yapabiliriz şeklinde sürekli istişare halindeyiz.

Eyyübiye ilçemiz ilimizin en dezavantajlı bölgesi. Burada kentsel dönüşüme ihtiyaç vardı. Bundan bir süre önce Eyyübiye Belediyemizin de büyük gayretleri ile bir kentsel dönüşüm çalışması başladı. Bugün temeli atılan yerleri incelemeye ve bilgiler almaya geldik. İnşallah bu bir başlangıç. Eyyübiye ile ilgili daha güzel çalışmalarımız.

Başta Turizm Yolu olmak üzere, yine tapu sorunu ile ilgili çalışmalarımız var. Koronavirüs salgını biter bitmez bu çalışmalarımızı hızlandırıp, ilçemize yeni eserler kazandıracağız. '