Haber Merkezi / Hilvan'da 2020 yılında başlayan ve 15 km döşemesi yapılan doğalgaz 2022 yılının sonunda 30 km döşenmiş olacak.

Yeni mahallede başlatılan AKSA Doğalgaz 3. Etap yatırım çalışmalarını Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AKSA Şanlıurfa Doğalgaz Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural ve İşletme Müdürü Onur Dündar ile birlikte yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Doğalgaz döşeme çalışmalarının programlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Bayık; '31 Mart Mahalli Seçimleri öncesinde konforlu ve ekonomik enerji kaynağı olan doğalgazı ilçemize getireceğimizin sözünü vermiştik. Enerji piyasası Düzenleme Kurulu Yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonucunda bu güzel projemizi hayata geçirdik ve ilçe halkımız doğalgazdan faydalanmaya başladı. 2020 yılında başlattığımız ve yıl içerisinde 15 km döşemesi yapılan doğalgazın 2022 yılında 30 km döşemesi tamamlanmış olacak. Bugünde AKSA Doğalgaz firmasıyla koordineli bir şekilde başlattığımız doğalgaz döşeme çalışmalarının 3. Etap yatırım çalışmalarını AKSA Şanlıurfa Doğalgaz firma yetkilileri ile birlikte yerinde inceleyerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldık. Doğalgazlı hayata geçmek isteyen tüm vatandaşlarımızı aboneliklerini yapmaya davet ediyorum.' dedi.

AKSA Şanlıurfa Doğalgaz Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural yaptığı açıklamada; '2020 yılında Şanlıurfa'mızın güzel ilçesi Hilvan'da başlattığımız doğalgaz döşeme çalışmalarının 3. Etap yatırım çalışmalarını bugün Hilvan Belediye Başkanımız Aslan Ali Bayık ile birlikte yerinde kontrol ettik. Hilvan'daki yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Bu kapsamda ilk etapta 15 km döşemesini yaptığımız sahanın 30 km'sini bu yıl tamamlamış olacağız. Amacımız tüm mahallelerimize doğalgaz arzını sağlamak. bu nedenle ilçe belediyemizle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda vermiş olduğu desteklerden dolayı Hilvan Belediye Başkanımız Aslan Ali Bayık'a teşekkür ediyorum.' ifadelerine yer verdi