İLKHA/ Peygamber Sevdalıları Vakfı Muharrem ayı içerisinde yer alan Aşura günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
'Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salat ve selam; alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'e (sallallahu aleyhi ve sellem), O'nun pak ehl-i beytine ve O'nun yolunu sürdüren Müslümanların üzerine olsun.' ifadeleriyle başlanılan mesajda, 'Rabbimize şükürler olsun ki bizleri Kur'an'ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan biri olan Muharrem ayına ve bu ayın onuncu gününe tekabül eden Aşura gününe ulaştırdı.' denildi.
Hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) tarafından 'Allah'ın ayı' olarak nitelendirilerek övülen Muharrem'in, Ramazan ayı orucundan sonra tutulan en faziletli orucun bulunduğu ay olduğuna belirtilen açıklama bu ayda, bağrında insanlığı etkileyen birçok tarihi olayların meydana geldiği hatırlatıldı.
Mesajda, 'Bu ayın onunda (Aşure gününde); Hazreti Musa ve kavminin müstekbir Firavun'un zulmü karşısında kurtuluşa erdiği, Allah'ın dostu Hazreti İbrahim'in dünyaya teşrif ettiği, yıllarca tebliğ mücadelesi veren Hazreti Nuh'un gemisinin selametle karaya oturduğu, babamız Hazreti Âdem'in duasının makbul olduğu, Hazreti Yunus'un tövbesinin kabul edilip üç karanlıktan kurtulduğu mübarek ve şerefli bir gündür. Allah'ın elçilerinden Hazreti Musa'dan, zulüm karşısından dik bir duruş sergilemek; Hazreti İbrahim'den, tevhid ve teslimiyetin esasları; Hazreti Nuh'tan, davetçinin sabır ve gayreti; Hazreti Âdem'den, hata veya günah işlenilse dahi tevbe kapısının her zaman açık olduğu; Hazreti Yunus'tan, ümitsizlik karşısında pes etmeyip kararlılık göstermek bize miras kalan nebevi derslerdir.' ifadeleri kullanıldı.
'Kerbela; Yezidî sistemlerin gerçek yüzünü ortaya çıkaran bir meşaledir'
Aşura gününde Kerbela faciasının da yaşandığı belirtilen mesajda, 'İnsanlık tarihi boyunca sevinçle karşılanan 10 Muharrem Aşura günü maalesef İslam tarihinde Hazreti Peygamber'i ve onun Ehl-i Beyti'ni seven bütün müminleri derinden yaralayan Kerbela faciasının da yaşandığı gündür. Kerbela'da iki cihan serveri Peygamberimizin iki reyhanından biri olan Hazreti Hüseyin'in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu, yetmişten fazla yareninin siyasi ve dünyevi ihtiraslar uğruna Kerbela'da şehid edilmesi, tarih sayfalarına kanlı ve kara bir leke olarak sürülmüştür. Kerbela; Yezidî sistemlerin gerçek yüzünü ortaya çıkaran bir meşaledir. Kerbela, risalet mektebinden alınan dersle Hazreti Hüseyin'in misyonuyla zulme ve zalime karşı koyabilmektir.' denildi.
Mesajın sonunda, 'Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak halkımızdan bu hayırlı günde Aşura orucunu tutmalarını, sadaka vermelerini, selamı aralarında yaymalarını ve Müslümanlara dua etmelerini bekliyoruz. Yüce Rabbimizden hastalarımıza şifa ve bu salgın hastalığın bertaraf edilmesini diliyoruz. İslam'ın aziz evlatlarını ümmete bağışlamasını Rahman ve Rahim olan Allah'tan niyaz ediyoruz.' dua ve temennilerinde bulunuldu.