Faruk DEVECİ / Çağdaş Mimarlar Topluluğu ile Turkuaz Değişim Grubu Bahattin Çelik'in etrafında güçlerini birleştirme kararı aldı. Bu yönde alınan karar Nevali Otelde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.
Seçim yarışı mevcut başkan Ferhat Karadağ ile Turkuaz Değişim Grubu ile Çağdaş Mimarlar Topluluğunun ortak aday olarak belirlediği Bahattin Çelik arasında yaşanacak.
Basın toplantısında, Başkanlığa seçilmesi halinde neler yapacağını anlatan Bahattin Çelik, Mimarlar Odası'nı yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğunu vurgularken şunları kaydetti:
'İyi Fikirlere Güçlü Mimarlarla ulaşabiliriz. Bu amaçla yola çıktık. İlkeler çerçevesinde seçim öncesi ve seçim sonrasındaki süreci Çağdaş Mimarlar Topluluğu adı altında devam ettirme kararı aldık. Bu oluşum yenilikçi vizyonu olan, daha çoğulcu bir misyonla hareket eden, mimari ilkeler doğrultusunda yürütmeyi sağlayacak. Meslektaşlarımız, genç üyelerimiz ve meslek büyüklerimizle yaptığımız görüşmelerde; Çağdaş Mimarlar Topluluğu olarak Turkuaz Değişim Grubu ile birçok ortak amacımız olduğu sonucuna vardık. Değişim ve Gelişim Grubu adı altında birleştik. Çoğulcu ve tüm mimar meslektaşları kapsayıcı bir anlayışla oda yönetimine talibiz. Değişim ve Gelişim çağrısı ile çıktığımız bu yolda hem şehrimiz hem de meslek odamız için; genç, kadın, erkek tüm mimarların temsil edileceği bir oda yönetimi sözü veriyoruz.'