Yüksel Polat

Coronavirüs ile mücadele kapsamından Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi kısa adı HAP olan Hastane Acil Afet Programını aktive ederek teyakkuza geçti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs tehlikesi kapsamında bir dizi tedbirlere başvuran Harran Üniversitesi Hastanesi tedbirlerini daha da arttırarak Hastane Acil Afet Programını devreye koyarak ikinci bir emre kadar çeşitli polikliniklerde hasta kabul etmeyecek.

Coronavirüs ile mücadele kapsamında alınan karar ile ilgili olarak, Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçicek tarafından yapılan yazılı açıklamada Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak Hastane Acil Afet Programının aktive edildiği açıklanarak; ülkemizde de salgın halini alan ve tehlike arz eden Coronavirüs nedeniyle kısa adı HAP Hastane Acil Afet Programı aktive edilmiştir. Bu bağlamda Harran Üniversitesi Hastanesi olarak aşağıdaki adı geçen polikliniklerin 23.03.2020 Pazartesi gününden itibaren ikinci bir emre kadar hasta kabul edilmeyecektir' denildi.

Hasta kabulü yapılmayacak olan poliklinikler ; Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde KBB, Göz, Fizik Tedavi, Cildiye, Çocuk Cerrahisi, Psikiyatri branşları olarak açıklanırken diğer branşlarda ise hasta sayısının da sınırlandırıldığı, Acil poliklinik sağlık hizmetlerinin desteklenerek devam edeceği belirtilerek vatandaşlara evde kalmaları konusundaki çağrılar yinelendi.