Haber Merkezi / Viranşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe tarım, İlçe sağlık ve Emniyet ekipleri ile birlikte Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan ve geçtiğimiz gün yayınlanan genelge ile açılan Berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetledi.

Ekipler yaptığı kontrollerde, Hijyen, sosyal mesafe, maske ve fiyatlandırma listeleri denetledi. Denetimde, esnafların tedbir ve kurallara uyduğu gözlendi.

PAZAR GİRİŞİNDE, DEZENFEKTE VE ATEŞ ÖLÇÜMÜ

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, kentteki semt pazarlarına giden vatandaşlar için alınan bir dizi tedbirler devam ediyor.

Ekipler tarafından semt pazarlarında korona virüs ile mücadele kapsamında, pazar girişinde ellerini dezenfektan eden Vatandaşlara ateşleri ölçüldükten sonra pazar girişine izin verildi.

SEMT PAZARINDA SIKI DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Halk sağlığına yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Viranşehir Belediyesi Zabıt ekipleri, semt pazarında maske, eldiven, sosyal mesafe, pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı, Kılık kıyafet ve hijyen ortamını denetledi.

Esnafların mutlaka eldiven ve maske takmasını isteyen Ekipler, yapılan uyarıları dikkate almayan esnaflara cezai işlem uygulanacağını belirtti.

İHBAR HATTINA DÜŞEN ŞİKÂYETLERE ANINDA MÜDAHALE

153 Nolu Zabıta ihbar hattına gelen şikayetlere anında müdahale eden Zabıta Ekipleri, evi uzak olan ve aldığı eşyaları taşımakta zorluk çeken yaşlı bir teyzeye yardım ederek, ekip arabasıyla evine kadar götürdü.

Vatandaşların güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmeleri için denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.