AA / Bağlı, Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonu'nda, AK Parti Siyaset Akademisi tarafından düzenlenen "15 Temmuz" konferansları kapsamında ders verdi.
Türkiye'nin, son yıllarda ciddi ölçekte her alanda ilerleme gösterdiğini belirten Bağlı, bazı dış güçlerin bunu hazmedemeyince ülke üzerinde akla hayale gelmeyen oyunlar kurguladığını söyledi
FETÖ'nün darbe girişimiyle Türkiye'de iç savaş çıkarmak istediğini vurgulayan Bağlı, şunları kaydetti:
"Gülen casus çetesi, ülkeyi işgal etmek istedi. Sadece ülke yönetimini ele geçirmek istediklerini sanmıyorum, sadece yönetime oturup sevk ve idare işlerini yapmak istediklerini sanmıyorum. Hepimiz biliyoruz ki FETÖ'nün asıl yapmak istediği şey Türkiye'de bir iç savaş çıkarmaktı. 15 Temmuz gecesi hakikaten burada sizler askeriyenin önünü kapatmasaydınız, insanlar tankın önüne çıkmamış olsalardı, Ankara'da bir kişi 13'ncü kattan uçağa kafa atıp düşüp şehit olmasaydı, insanlar tank topunun önüne yatmamış olsalardı, ne ben burada olurdum ne de siz burada olurdunuz."
Darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde ülkede düzenin alt üst olacağını anlatan Bağlı, "Eğer darbe olsaydı bugün ne çocuklarımız okula gidiyor olacaktı, ne ezanlar okunacaktı, ne de bayrak dalgalanacaktı." dedi.
Bağlı, Türk milletinin 15 Temmuz demokrasi şehitlerine minnet borçlu olduğunu dile getirerek, her fırsatta darbe girişiminde karşılaşılan büyük tehlikeyi vatandaşlara anlatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.