İLKHA/ 2014-2015 eğitim öğretim yılını değerlendiren Ceylanpınar Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Turan, ilçede eğitimin sıkıntılarla başladığını belirtti. İlçede 700 öğretmen açığının olduğuna dikkat çeken Turan, ayrıca okul yetersizliği ve ulaşım konusunda da sıkıntıların bulunduğunu ifade etti.
Yeni eğitim yılının öğrenci, veli ve eğitim camiasına hayırlı olması dileğinde bulunarak sözlerine başlayan Turan, "Ceylanpınar'da 2014-2015 eğitim öğretim yılının biraz sancılı başladığını görüyoruz. Aslında bu sancılar normaldir. Çünkü 16 okulumuz yeni açıldı. Birçoğunda ulaşım, taşıma konusunda bazı sıkıntılar var. Pansiyonlarımız henüz açılmadı, tahminen onların da bir aya kadar açılacak."dedi.

"Ceylanpınar'da 700 öğretmen açığı var"
Ceylanpınar'da öğretmen açığının bulunduğuna dikkat çeken Turan, "Ceylanpınar'da öğretmen açığı var. Şuanda Ceylanpınar'da yeni açılan okulları da hesaba kattığımızda yaklaşık 700 civarında öğretmen açığımız var. Bakanlık Ceylanpınar'a 349 öğretmen kontenjanı ayırmış, 200 öğretmen civarında ücretli öğretmenle eğitim öğretim yapacağımızı düşünüyoruz. Bakanlıktan Ceylanpınar'a daha fazla kontenjan ayırmasını beklerdik, çünkü 200'ün üzerinde öğretmenimiz buradan tayini çıkıp gitti. Dolayısıyla gelen 349 öğretmenimiz yetersiz kalacaktır."şeklinde konuştu.

"Ücretli öğretmenlik kaldırılmalıdır"
Turan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ücretli öğretmenlerimizin çoğunun Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olması bizi sevindirdi. Ancak Devletin ücretli öğretmenliği kaldırıp, kadrolu öğretmen ataması yapması lazım. Çünkü ücretli öğretmenler, 900-1000 TL ücretle kadrolu bir öğretmenin işini yapıyor. Bizce bu bir eksikliktir Eğitim Bir Sen olarak bunun yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz."
Köy okullarıyla ilgili de bazı sıkıntıların olduğunu belirten Turan, "Bir çok köyde yeni okullar yapıldı ancak bazı köylerimizdeki okullar 1960 yılından kalma okullar. Bu okullar ihtiyaçları karşılamıyor, yeni okulların yapılması gerekiyor." diye konuştu.