Suriye'de çatı muhalif birliği Fetih ordusuna bağlı birliklerin Halep'in güneyindeki Han Tuman beldesi çevresinde bir tank birliği, mühimmat depoları ile iki köyün kontrolü ele geçirdiği, belde çevresindeki çatışmalarda ise 60 rejim askerini öldürdüğü 11 askeri de esir aldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Fetih ordusuna bağlı birlikler, Halep'in güneyindeki Han Tuman beldesi çevresinde rejime ait bir tank birliği, birliğe ait mühimmat depoları ile Marat ve Humeyra köylerinin denetimini ele geçirdi.

Fetih ordusunun belde çevresindeki çatışmalarda, aralarında Afgan milislerinin de bulunduğu 60 rejim askerini öldürdüğü, 11 askeri de esir aldığı ifade edilirken, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının söz konusu belde çevresinde muhaliflerin olduğu bölgeleri bombaladığı belirtildi.

Fetih ordusu geçen ay kentin güneyindeki stratejik öneme sahip Han Tuman ilçesi ile çevresindeki Halidiye köyü, Tel Makla ve Tel ez-Zeytun tepelerinin kontrolünü ele geçirmişti. AA