Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre,  Başkan Mehmet Canpolat, “Kadın toplumun en önemli halkasıdır. Kadının yer almadığı, yok sayıldığı bir toplum medeniyet ve uygarlık düzeyine ulaşabilmiş bir toplum değildir” sözleriyle başladığı mesajında şunları kaydetti:

“Dünyanın yarısını kadınlar oluştururken, geriye kalan yarısını da kadınlardan dünyaya gelen erkekler oluşturmaktadır, yani insan topluluğunun temel omurgası kadınlardır. İslamiyet'in yayılmaya başladığı 1400 yıl önce kadınlar yok sayılırken, dinimiz; kadınları hak ettiği yerde konumlandırarak, sağlam bir aile hayatı ve ailelerin oluşturduğu sağlam bir toplum inşa etmiştir. Yine, güzel Türkçemizdeki "eş" kelimesi ile kadın ve erkeğin eşit olduğunu gösteren anlam taşımaktadır. Dünyada birçok coğrafyada kadınlarla ilgili yenilikler yapılmamışken Anadolu kültür ve medeniyetinde kadınlar her zaman baş tacı edilmiştir.

Bizler, yerel yöneticiler olarak göreve geldiğimiz günden bu yana hep hanım kardeşlerimiz için projeler ürettik. Haliliye Belediyemiz bünyesinde meslek edindirme kurslarında bir yandan meslek öğrenen kadınlar, bir yandan da sosyal hayata katılma imkanı bulmaktadır. Çünkü; biz belediye olarak sadece şehircilik imar etmiyoruz, toplumun da imar ve inşasını kendi vazifemiz olarak görüyoruz. Bu bağlamda, önümüzdeki süreçte Haliliye’mizdeki kadınlarla ilgili yeni yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hanım kardeşlerimizin taleplerine kayıtsız kalmayarak, müjdeler vereceğimizi şimdiden belirtirken, tüm hanım kardeşlerimizin Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor ve toplumdaki başarılarının devamını diliyorum.”

Kaynak: GAPGündemi