İshak POLAT / Göreve geldiği 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Sosyal faaliyetlere büyük ağırlık veren Celalettin Güvenç yönetimi yapmış olduğu sosyal yardımları arttırmayı ve daha da sistematik hale getirmeyi planlıyor. Türkiye'de bulunan 2 milyona yakın Suriyeli muhacirin 500 bine yakınına ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da çadır kampların dışında kalan yaklaşık 400 binine Şanlıurfalı STK'lar ve Büyükşehir Belediyesi sahip çıkmaya çalışıyor.
Özellikle Kobani'den gelen 200 bin Kobanili Kürt muhacirlere daha sınırın ötesinde yardım sağlayan ve bu yardımları Suruç içersinde de daha da artırarak başarılı bir kriz yönetimi sergileyen Büyükşehir Belediyesi Ziraat Fakültesi üzerinde bulunan ve halen Büyükşehir Belediyesinin depo olarak kullandığı eski Çukobirlik, depolarını yenileyerek burayı tamamen Urfalı ihtiyaç sahiplerine ve Suriyeli muhacirlere yönelik lojistik merkezi haline getiriyor.
Bu amaçla zeminine çakıl dökülerek tefsiye edilen lojistik ambarlarının kapıları ve içleri tadilattan geçirilerek depo içlerine raflar döşenecek. Var olan 7 deponun yanına birde günlük 20 bin ekmek üretim kapasitesine sahip bir fırının kurulacağı Dağıtım araç sayısını arttırılması ve bilgisayar sistemi ile güçlendirilmesinin ardından ihtiyaç sahiplerine daha kolay ve hızlı erişimi amaçlayan bu yeni adımla beraber Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş yönetimlere ve bir çok belediyeye örnek olacağı ifade ediliyor.
Lojistik merkezinin yenilenmesi ile görüşlerine başvurduğumuz Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal Yardımlar Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada;" Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'in talimatları, Daire Başkanımız Ekrem Ayaz'ın gözetiminde yaptığımız faaliyetlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla Suriyeli muhacirlere en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Ulaşılmadık hiçbir ihtiyaç sahibi kalmasın anlayışı ile lojistik merkezimizi ve ihtiyaç sahibi bilgilerini yenileyerek sosyal yardımlarımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa ve Suruç, Siverek, Viranşehir gibi ilçelerde günlük olarak yaklaşık 33 bin kişiye çorba dağıtımı yaptıklarını giysi mağazası açmaya hazırlandıklarını bunun kendi bütçelerinden ve bunun yanı sıra AK Partili Belediyelerden gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Müjdeci, Ekim ayında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısını ardından AK Partili belediyelerin yardım kampanyaları başlattıklarını ve bu kapsamda gelen bir kısım yardımı dağıttıkları ama önümüzdeki günlerde ise 120- 150 tır arasında yardım beklediklerini dile getirdi.