Haber Merkezi / Haliliye Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesiyle birlikte tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekipler ilçe genelinde aralıksız bir şekilde dezenfekte çalışmalarını yürütüyor.
Bu kapsamda ekipler, okullar, camiler, taziye evleri, Kur'an kursları, parklar, sosyal tesisler, muhtar evleri ve kültür merkezileri olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı tüm noktaları titizlikle dezenfekte ediyor.
Dezenfekte çalışmaları için oluşturulan özel ekipler, mahalle muhtarlıkları ile koordineli bir şekilde ilçe genelinde çalışma yürüterek, vatandaşların bu salgından etkilenmemelerini hedefliyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarının belirlenen program dahlinde devam edeceği kaydedildi.
Muhtar, din görevlileri ve vatandaşlar Haliliye Belediyesinin salgınla mücadele çalışmalarını takdirle karşılarken, titizlikle yürütülen çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve tüm ekiplerine teşekkür ettiler.
Öte yandan Haliliye Belediyesi, yine korunma tedbirleri doğrultusunda bünyesinde barındırdığı gençlik ve kültür merkezleri, kütüphaneler, havuzlar, spor kursları ve kadın destek merkezlerinde 14-23 Mart 2020 tarihleri arası hizmete ara verme kararı aldı.
AA / Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde etkili fırtına, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak sınır hattına sığınan yüzlerce ailenin çadırlarının yıkılmasına yol açtı.
Şiddetli fırtına, gece Hatay ilinin karşısında Suriye topraklarında yer alan İdlib'in kuzey bölgelerinde etkili oldu.
İdlib'de Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçanların sığındığı kamplardaki yüzlerce çadır, fırtınadan dolayı kullanılamaz hale geldi.
Türkiye sınırı yakınlarındaki Düveyle köyü fırtınadan etkilenen bölgelerin başında gelirken, burada yıkılan 40 çadırdaki yaklaşık 500 kişi zor anlar yaşıyor