Seyfullah Polat

Türkiye'nin en büyük Besi Organize Sanayi Bölgesi olan Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesi tam olarak faaliyete geçmek için altyapı desteği bekliyor.

2015 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 115 bin büyükbaş kapasitesi ve yıllık ortalama 85 bin ton et işleme kapasitesine sahip olacak olan Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Besi Organize Bölgesinde çalışmaların sonuna gelindi. Besi OSB'nin eksik kalan altyapı çalışmaları için Yönetim kurulundan destek çağrısı geldi.

5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak

Konu ile ilgili olarak basın mensupları ile bir araya gelen Şanlıurfa Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Çinpolat, Şanlıurfa Besi OSB Kooperatif Başkanı Abdullah Şıldır ve Şanlıurfa Besi OSB Bölge Müdürü Rüstem Coşkun Besi OSB hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfa Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Çinpolat; Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanımız 855.000 dekar olup Gaziantep yolu 14.km dedir. Dış ulaşım yolu yaklaşık 3 km olup Büyükşehir Belediyemiz tarafından asfaltlanması bir ay kadar önce yapılmıştır. Bu hizmetinden dolayı Sayın Beyazgül'e teşekkür ediyoruz. İç yollarımız 62 km kadar olup asfaltlanması veya kilit taşla yapılması için yetkililerden destek bekliyoruz' dedi

Yılmaz Çinpolat sözlerine devamla ; 2012 yılında yatırıma alınmış ve Bakanlıkça yaklaşık 90.000.000 TL(Doksan Milyon TL)' lik altyapı yatırımı yapılmış olup daha eksiklerimiz varken 2017 yılı itibariyle kredilendirmemize son verilmiştir. Besi OSB'miz 533 çiftlik ve 8 tane de sanayi tesisi yeri olarak Ülkemizin en büyük Besi OSB'sidir.

Bölgemiz tam kapasite tam kapasite ile hizmete girdiğinde 6 ayda bir 106.000 almak üzere yılda toplam 212.000 büyük baş hayvan kesime hazır hale gelecek olup yıllık 80.000-85.000 ton karkas et piyasaya verebilir hale gelecek ve böylece ülkemizin ithalat için dışarıya giden dövizlerimiz yurt içinde kalacaktır .Bölgemiz tam kapasiteyle çalışması halinde 5.000 Kişiye iş imkanı sağlayacaktır' dedi.

Biyogaz Tesisi 31 Ekim'de üretime geçecek

Daha sonra basın mensupları ile birlikte yapımı tamamlanan ve yapılmakta olan tesisleri gezen Şanlıurfa Besi OSB Bölge Müdürü Rüstem Coşkun ise yaptığı açıklamada hayvan gübrelerinden elektrik üretecek olan Biyogaz Tesisinin 31 Ekim 2020 tarihinde elektrik üretmeye başlayacağını belirterek ; Tesisimiz tam kapasite hizmete girdiğinde 4 KW'lık elektrik üretecek. Burada üretilen elektrik tesislerimizde kullanılacağı gibi kalan kısmı da DEDAŞ'a satılacak' dedi.

Üyelere tahsis çağrısı

Şanlıurfa Besi OSB Kooperatif Başkanı Abdullah Şıldır'da üyelere çağrıda bulunarak 01.01.2021 tarihine kadar üyelerin yer tahsislerini gerçekleştirmeleri gerektiğini belirterek; Üyelerimizi bir an önce yer tahsislerini gerçekleştirmelerini ve yatırmalarını hayata geçirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Aksi takdirde bu tarihten sonra üyelerimizin bir çok haklarını kaybedecektir' dedi.