Abdurahman Deniz UĞURLU / Siverekliler, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında il sayısı 100'e çıkacak" söylentilerinin ardından harekete geçti.
GAPGündemi mikrofonlarına il olma taleplerini açıklayan Siverek'teki oda ve dernek temsilcileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu talep etmişti.
GAPGündemi youtube kanalında yayınlanan video TGRT Haber'de yayımlandı.
"Siverek Yeniden İl Olmak İstiyor" başlığı ile yayınlanan haberde oda ve dernek başkanlarının GAPGündemi'ne yaptığı açıklamalar yayınlandı.

"Siverek'in il talebi sosyal medyada yankı buldu"
Sosyal medyada yayımlanan bazı mesajlar:
"Siverek'in il olması için önümüzde iyi bir fırsat var. Seçim fırsatı. İl olmayı sandıktaki tepkimizi bağlarsak siyasiler bu duruma kayıtsız kalamaz. TBMM'ye verilecek kanun teklifini desteklemeyen siyasi partileri sandıkta cezalandıracağımızı deklare edersek, sonuç ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Hatta bu konuda yasa teklifini meclisteki tek vekilimiz olan Sayın Kasım Gülpınar'dan bekliyoruz."
"Siverek'in il yapılması için en etkili yol; il hakkının verilmemesi halinde yapılacak seçimde sandığa gidilmeyeceği propagandasının yapılmasıdır."
"Siverek'in İl Olması Demek, Gelecek Nesillerin Refah İçinde Yaşaması, Silahların Susması, İşsizliğin ve Ekonomik Bozukluğun Ortadan Kalkması Demektir.. Gençlerimizin Önünü Açmak Ve Onlara Daha İyi Bir Gelecek Bırakmak İçin, Sizde Durmayın ve Bu çağrıya Destek Verin Sevgili Siverekliler."
"Siverek 1924-1926 yılları arası zaten il idi. Mevcut haliyle birçok ilden daha fazla nüfus ve yüzölçümüne sahip. Elbette ve mutlaka tekrar il olmalıdır. Özellikle STK'lar halkı siyasilere demokratik yollarla baskı yapmaları için öncülük etmelidir. Siyasilere kalsa mevcut halin devam etsini isterler."
"Siverek il olsun ya da aynı anda hem Siverek il olsun hem kalkınsın!"
"Siverek il olmalı alınan haklar geri verilmeli"