Yapılaşma ve nüfus artışında büyük bir ivme yakalayan ilçede, yeşil alan ihtiyacını göz önünde bulunduran Karaköprü Belediyesi, son olarak Güllübağ Mahallesinde yapımına başladığı 6 bin metrekarelik yeni parkın çalışmalarını sürdürüyor.
Mahalledeki vatandaşların talebi üzerine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin talimatıyla mahalleye kazandırılan parkta çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanırken, ekipler ağaç dikimi ve çevre düzenleme işlemlerine devam ediyor.
Güllübağ'da yaşayan vatandaşların yeşil alan ve yaşam alanı ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak olan parkın içerisinde çocuk oyun grupları, yürüyüş yolu, fitness grupları, oyun sahaları ile oturma grupları bulunuyor.
'Bu yıl 50 bin metrekarelik alanı kapsayan 10 park yapacağız'
Yeşil alan faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Güllübağ Mahallesinin yeni gelişen bir mahalle olduğunu ifade ederek vatandaşların yeşil alan ihtiyacını karşılamak için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.
Başkan Baydilli, 'Bina sayısının sürekli arttığı ilçemizde böyle yeşil alanlar, dinlenme alanları çok değerli. Biz de vatandaşlarımızın nefes alacağı, zaman geçirip dinlenebileceği bu parklarımızı ilçemize kazandırıyoruz. Parkımız mahallemize ve ilçemize şimdiden hayırlı olsun' diyerek 2022 yılı içinde ilçeye 50 bin metrekarenin üzerinde alanı kapsayacak olan 10 adet park kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.